Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er helt klart ei pingle

Derfor bygger Henrik Kristoffersen (21) muskler.

25 KILO FORSKJELL: Henrik Kristoffersen kaller seg selv ei pingle i forhold til Aksel Lund Svindal og de fleste av konkurrentene sine. Men nå har slalåmeksperten satset på styrketrening, og har lagt på seg et par kilo med muskler. Foto: Tormod Brenna
25 KILO FORSKJELL: Henrik Kristoffersen kaller seg selv ei pingle i forhold til Aksel Lund Svindal og de fleste av konkurrentene sine. Men nå har slalåmeksperten satset på styrketrening, og har lagt på seg et par kilo med muskler. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er en bevisst satsing. Jeg har aldri løpt og syklet så lite som i år. I stedet har det blitt mye mer styrketrening, sier Henrik Kristoffersen til Dagbladet.

- Hvorfor det, du vinner jo skirenn uten så mye muskler?

- Ja, men jeg vinner ikke alle skirenn. I de renna jeg har kjørt dårlig og ikke vært helt der oppe, så tror jeg at jeg vet hvorfor. I noen bakker er jeg litt for lett, andre steder er det fordi jeg har litt for lite å stå i mot med.

- Derfor har jeg bevisst satset mye mer på styrketrening foran denne sesongen. Jeg er ikke direkte feit nå heller, men har gått opp et par kilo.

- Du vet, jeg er jo ei pingle i forhold til de jeg konkurrerer mot, den klart letteste blant topp 30 i alle fall. Se på han ved siden av meg her da, han veier 100 kilo. Jeg veier 75, sier Henrik Kristoffersen og kikker bort på Aksel Lund Svindal.

- Jo, men han er best i fartsdisiplinene. Du er en slalåmekspert?

- Jada, men det er ikke så mye for slalåmens del dette, det er mer for å hevde meg mer i storslalåm at jeg har prioritert styrke. Og jeg har nok redusert vektforskjellen kontra konkurrentene mine noe. 

Aldri kjørt så bra - Du er likevel en lettvekter i alpinsammenheng?

- Ja, jeg har ikke mye fett på kroppen. Og det vil jeg ikke ha heller. I noen få bakker kan tyngde være en fordel, men stort sett ser jeg på det som dødvekt.

Og kanskje ser Henrik Kristoffersen allerede effekten ved litt mer power i kroppen. Som han sier:

- Jeg har aldri kjørt så bra på høsten noen gang. Så får vi nå se om det er et godt eller dårlig tegn, sier han drøye to uker før verdenscup-åpningen i Sölden.

- Smart av ham At Henrik Kristoffersen er sterkere har ikke minst Aksel Lund Svindal lagt merke til.

- Å satse på styrke tror jeg er smart av Henrik. Jeg ser jo på gutten at han har trent mye styrke i sommer. Og det er aldri noen ulempe å være sterk, skyter Aksel Lund Svindal inn.

- Og ser du på hvem han konkurrerer mot, så tror jeg det er lurt. Hirscher er jo kompakt og sterk, Neureuter har en del muskler i beina sine han og. Det gjelder for de fleste han møter, både i slalåm og storslalåm-cupen.

- Kan det ikke gå på bekostning av smidighet?

- Det skal balanseres, men at Henrik får noen kilo muskler vil ikke hemme ham. Snarere tvert i mot, han er ikke akkurat tjukk da, sier Lund Svindal.

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!