<strong>25 KILO FORSKJELL:</strong> Henrik Kristoffersen kaller seg selv ei pingle i forhold til Aksel Lund Svindal og de fleste av konkurrentene sine. Men nå har slalåmeksperten satset på styrketrening, og har lagt på seg et par kilo med muskler. Foto: Tormod Brenna
25 KILO FORSKJELL: Henrik Kristoffersen kaller seg selv ei pingle i forhold til Aksel Lund Svindal og de fleste av konkurrentene sine. Men nå har slalåmeksperten satset på styrketrening, og har lagt på seg et par kilo med muskler. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- Jeg er helt klart ei pingle

Derfor bygger Henrik Kristoffersen (21) muskler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en bevisst satsing. Jeg har aldri løpt og syklet så lite som i år. I stedet har det blitt mye mer styrketrening, sier Henrik Kristoffersen til Dagbladet.

- Hvorfor det, du vinner jo skirenn uten så mye muskler?

- Ja, men jeg vinner ikke alle skirenn. I de renna jeg har kjørt dårlig og ikke vært helt der oppe, så tror jeg at jeg vet hvorfor. I noen bakker er jeg litt for lett, andre steder er det fordi jeg har litt for lite å stå i mot med.

- Derfor har jeg bevisst satset mye mer på styrketrening foran denne sesongen. Jeg er ikke direkte feit nå heller, men har gått opp et par kilo.

- Du vet, jeg er jo ei pingle i forhold til de jeg konkurrerer mot, den klart letteste blant topp 30 i alle fall. Se på han ved siden av meg her da, han veier 100 kilo. Jeg veier 75, sier Henrik Kristoffersen og kikker bort på Aksel Lund Svindal.

- Jo, men han er best i fartsdisiplinene. Du er en slalåmekspert?

- Jada, men det er ikke så mye for slalåmens del dette, det er mer for å hevde meg mer i storslalåm at jeg har prioritert styrke. Og jeg har nok redusert vektforskjellen kontra konkurrentene mine noe. 

Aldri kjørt så bra - Du er likevel en lettvekter i alpinsammenheng?

- Ja, jeg har ikke mye fett på kroppen. Og det vil jeg ikke ha heller. I noen få bakker kan tyngde være en fordel, men stort sett ser jeg på det som dødvekt.

Og kanskje ser Henrik Kristoffersen allerede effekten ved litt mer power i kroppen. Som han sier:

- Jeg har aldri kjørt så bra på høsten noen gang. Så får vi nå se om det er et godt eller dårlig tegn, sier han drøye to uker før verdenscup-åpningen i Sölden.

- Smart av ham At Henrik Kristoffersen er sterkere har ikke minst Aksel Lund Svindal lagt merke til.

- Å satse på styrke tror jeg er smart av Henrik. Jeg ser jo på gutten at han har trent mye styrke i sommer. Og det er aldri noen ulempe å være sterk, skyter Aksel Lund Svindal inn.

- Og ser du på hvem han konkurrerer mot, så tror jeg det er lurt. Hirscher er jo kompakt og sterk, Neureuter har en del muskler i beina sine han og. Det gjelder for de fleste han møter, både i slalåm og storslalåm-cupen.

- Kan det ikke gå på bekostning av smidighet?

- Det skal balanseres, men at Henrik får noen kilo muskler vil ikke hemme ham. Snarere tvert i mot, han er ikke akkurat tjukk da, sier Lund Svindal.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer