Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Jeg er helt uskyldig

Proffbokseren Thomas Hansvoll krever en unnskyldning fra det franske bokseforbundet etter dopingbeskyldningene.

- Jeg har stor tro på at sannheten kommer fram. Her er det begått en feil, og jeg føler meg urettferdig behandlet. Det ble aldri tatt noen test av meg etter VM-kampen i mai, sa Hansvoll på en pressekonferanse i Oslo mandag ettermiddag.

Pågangen var enorm etter det sensasjonelle avisoppslaget om at proffbokseren var utestengt fram til 18. november 2005.

- Det er ingen drømmesituasjon å bli koblet opp mot doping, sier Hansvoll.

Han krever nå en unnskyldning fra det franske bokseforbundet. Forbundet hevder Hansvoll avsto fra å bli testet etter VM-kampen mot Bruno Girard i mai. Når en utøver ikke møter, medfører dette automatisk utestengelse.

- Jeg vet ikke om en unnskyldning er nok. Jeg har ikke rukket å tenke på noe søksmål og er like forfjamset ennå, sier Hansvoll.

Fjernet navnet

Det europeiske bokseforbundet (EBU) hadde nordmannen på sin syndeliste søndag kveld, men Hansvoll ble strøket mandag morgen. Det franske bokseforbundet står imidlertid på sitt. Hansvoll er rystet.

- Man føler seg liten og hjelpeløs, sier Oslo-mannen, som likevel er fullt motivert for videre satsing. Han skal bokse om en interkontinentaltittel i WBO i Helsingfors 15. februar.

Velger Frankrikes bokseforbund å gå videre med saken, noe verken Hansvoll eller promotor Steffen Tangstad tror, kan det bli tatt ut søksmål mot forbundet. Etter VM-kamper i boksing er det obligatorisk med dopingkontroll. Det ble ikke gjort etter kampen mot Girard.

- Jeg stusset litt i ettertid, men etter oppgjøret var jeg fokusert på boksingen samt å prate med presse, familie og venner. Det er dopingkontrolløren som skal komme til meg, sier Hansvoll.

Han oppholdt seg i garderoben lenge etterpå at kampen var ferdig, og han var også tilgjengelig på hotellet like ved i to dager.

Rykte og økonomi

Hansvoll frykter at hans rykte kan bli ødelagt. Dessuten står mange penger på spill.

- Dette er noe som kan bli hengende over meg. Det er ikke bra hvis folk går rundt og spekulerer i at jeg har gjort noe galt. Dette var et kjempesjokk og et slag i trynet, sier Hansvoll.

Blir den franske utestengelsen stående, er ikke Hansvoll automatisk utestengt fra EBU. Da blir det opp til hvert enkelt land om han får bokse.

Det tyske proffbokseforbundet har Hansvoll registrert hos seg, men har likevel ikke hørt noe om den påståtte dopingsaken.

Steffen Tangstad etterlyser dokumentasjon fra det franske bokseforbundet og har nå bedt det tyske forbundets president, Hans Högner, om assistanse.

Tyskerne overrasket

Hansvoll har hatt tysk lisens hele tiden han har bokset for Stall Tangstad. Da Högner fikk beskjed om hva som var skjedd, var han minst like overrasket over påstandene som alle andre.

- Hele saken er merkelig, for det er klart at det tyske forbundet burde fått beskjed med en gang. Det er jo i Tyskland Hansvoll er registrert som proff, sier Steffen Tangstad til NTB.

NTB

IKKE FORNØYD: Thomas Hansvoll krever en unnskyldning fra det franske bokseforbundet etter dopinganklagene mot ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling