- Jeg er henrykt

Solskjær-assistent Mike Phelan er klar som klubbens «nye» assistentmanager.

Fortsetter sammen: Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan. Foto: NTB Scanpix
Fortsetter sammen: Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United bekrefter på sin hjemmeside at Mike Phelan har signert en treårskontrakt med klubben.

Phelan har vært Solskjærs assistent siden han tok over storklubben i desember, og nå kommer han til å fortsette i den rollen.

Solskjær selv fikk spørsmål om Phelan på dagens pressekonferanse:

- Det er viktig for meg at Mike Phelan blir værende som assistenttrener Jeg er en ung manager, og Mike har mer erfaring enn meg på noen punkter. Det er også viktig at han er en «United-mann». Vi bryr oss om klubben, og det vil alltid være det viktigste. Vi vil få klubben tilbake til der den var, sier Solskjær.

Mike Phelan selv er veldig fornøyd med å fortsette i rollen:

- Jeg er henrykt over å være tilbake til klubben. Manchester United har vært en stor del av livet mitt siden 1989, og jeg er veldig glad over at jeg kan fortsette i klubben i en viktig rolle. Det har vært veldig bra å jobbe med Ole, Michael (Carrick), Kieran (McKenna), Mark (Dempsey) og Emilio (Alvarez), og vi har alt fokuset mot neste sesong, sier Phelan selv.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Manchester United risikerer å hjelpe Liverpool til ligagull med seier over naborival City. Hva tenker fansen om det? Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Må et mirakel til

En av de første oppgavene duoen får, er å gjøre Manchester United klar til neste sesong. Supportere og media forventer at klubben skal kjempe helt i toppen av Premier League, og duoen får en tøff oppgave med å løfte giganten til gamle høyder.

Solskjær selv fortalte på dagens pressekonferanse at det kommer til å ta tid:

- Jeg har vært ærlig i at det skal et mirakel til for at vi skal kjempe om tittelen neste sesong. Vi er så langt bak i år. Neste sesong handler om at vi må tette inn luka. Hvis vi henger med i februar-mars er det fantastisk, men denne sommeren handler om å finne spillere som kan være i klubben i mange år, forklarer Solskjær.

AVISRUNDEN: Håkon Brandsnes tar deg gjennom dagens britiske avisrunde rundt Manchester United mot Chelsea kampen. Vis mer

Han ville ikke gå inn på enkeltindivider. Tidligere i dag ble blant annet Swansea-spiller Daniel James lenket til klubben:

- Jeg kan ikke kommentere alle individer. Det er mange på lista. Jeg liker ikke når andre managere snakker om mine spillere, og jeg vil ikke snakke om andre lags spillere uavhengig av om jeg er interesserte i dem eller ei, sa Solskjær, før han presiserte:

- Men denne sommeren handler om å finne spillere som kan være i klubben i mange år. Jeg tror ikke at vi er en klubb som bare henter ferdigutviklede spillere. Det var ikke Ronaldo, og det var ikke Rooney. Mange av spillerne som har kommet hit har utviklet seg til superstjerner her. Det er modellen her: Vi skal utvikle superstjerner. Vi har de beste trenerne, det beste støtteapparatet og de beste supporterne.

Tøff konkurranse

Denne uka har vært en fest for engelsk fotball. Tottenham og Liverpool møtes i Champions League-finalen, mens Chelsea og Arsenal barker sammen i lilleputt-finalen i Europa League.

Solskjær mener det sier alt om hvilken stor oppgave det kommer til å bli å løfte Manchester United igjen.

- Resultatene til rivalene sier alt om hvilket nivå ligaen er på. Nå er det veldig mange lag som kan hevde seg, og vi konkurrerer mot de beste lagene i verden. Det forteller oss at det kommer til å bli en stor utfordring, men vi vil tilbake til der vi var. Vi vet at vi har en tøff utfordring, men det blir viktig at vi står samlet. Pre-season kommer også til å bli viktig. Vi skal passe på at supporterne har noe å se fram til.

  • Siste runde i Premier League spilles søndag kl. 16.00