Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er i mitt livs form

Og bra er det, for nå hviler Norges EM-ære på Henrik Ingebrigtsens skuldre.

POPULÆR MANN: Henrik Ingebrigtsen var mannen alle ville snakke med på dagens pressetreff i sveitsiske Zürich. I morgen løper han kvalifisering på 1500 meter i EM.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
POPULÆR MANN: Henrik Ingebrigtsen var mannen alle ville snakke med på dagens pressetreff i sveitsiske Zürich. I morgen løper han kvalifisering på 1500 meter i EM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Etterhvert som resultatene har gått i andres nasjoners favør, har presset på Henrik Ingebrigtsen økt.

Riktignok har han årets beste tid i Europa på 1500 meter og var på forhånd Norges eneste virkelige gullkandidat i friidretts-EM, men det at de andre norske ikke har prestert over evne på stevnets tre første dager har ikke minsket presset før han skal i aksjon i morgen.

Det, påstår han, merker han.

- Jeg tenker ikke så veldig mye på det selv, men det er mange som minner meg på det hele tida, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Stoler på seg selv
For det er ikke en drømmesituasjon, verken for ham eller troppen, at ting butter imot. Likevel forsøker han å gjøre det ekstra presset om til et positivt press.

- Jeg vil jo gjerne at de andre norske skal gjøre det veldig bra, men når de ikke gjør det får jeg bare mer lyst til å gjøre det bra selv. På vegne av det norske laget. Nå er det opp til meg å prestere. Jeg kan ikke unngå å tenke på det, men jeg tror jeg forholder meg til det nokså nøkternt, det er ikke noe som stresser meg på en måte, sier han.

Situasjonen er heller ikke ny. I juni sto han igjen under Bislett Games med det samme presset. Samtlige av de norske før ham hadde sviktet før Henrik knuste norgesrekorden på den engelske mila (1609 meter) med nesten tre sekunder.

- Det var det samme presset da også. Da måtte jeg ta ansvar, og det gjorde jeg. Sånn blir det nå også, og ja, det blir mer press på meg, men jeg skal likevel gjøre det jeg har målsetning om å gjøre. Det er å ta medalje, og helst gullmedalje. Jeg hadde samme målsetning før de andre ikke gjorde det så veldig bra, sier han.

Sitt livs form
Og den målsetningen, å forsvare gullet fra EM i Helsinki for to år siden, vet han at han er i form til å nå. Sitt livs form, faktisk.

- Jeg kan nok si det, jeg er i mitt livs form, sier Ingebrigtsen til Dagbladet, før han leende legger til etter å ha tenkt seg om i et halvt sekund:

- Men den er stigende.

• Henrik Ingebrigtsens forsøksheat går klokka 11.50 i morgen. Lillebror Filip Ingebrigtsen løper i det andre heatet klokka 12.05.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling