FOR ALLER FØRSTE GANG: Daniel Ricciardo vant Canada Grand Prix i dag.Foto: AFP /Stan HONDA / NTB Scanpix
FOR ALLER FØRSTE GANG: Daniel Ricciardo vant Canada Grand Prix i dag.Foto: AFP /Stan HONDA / NTB ScanpixVis mer

- Jeg er i sjokk

Daniel Ricciardo vant sitt første Formel 1.

Et dramatisk Canada Grand Prix ble avsluttet med at Red Bull-føreren Daniel Ricciardo fra Australia søndag kunne juble for sin første Formel 1-seier noensinne.

Sammenlagtleder Nico Rosberg var best i kvalifiseringen lørdag og startet søndagens løp på Gilles Villeneuve i pole position. Likevel var det australieren som til slutt var best. Han sørget for at Rosberg måtte ta til takke med 2.-plass, mens Sebastian Vettel, som vant i Canada i fjor, inntok 3.-plassen.

- Jeg er fortsatt i sjokk. Det er en fantastisk følelse, sa Ricciardo fra podiet etter seieren.

Da hadde han, i tillegg til å ta seieren i Canada, kjørt seg selv opp til en 3.-plass i VM-sammendraget, hvor Rosberg fortsatt leder. Rosberg ble passert av Ricciardo med to runder igjen, da han selv slet med motortrøbbel.

Drama For annenmann i sammendraget, Lewis Hamilton, ble Canada Grand Prix alt annet enn gledelig. Han måtte bryte etter å ha trøblet med bakbremsen. Det gjorde at Rosberg er 22 poeng foran i VM-sammendraget.

De to kjørte side-om-side i kampen om ledelse på den 46. runden. Det ble så tett at bilene berørte hverandre. Det var umiddelbart etter dette at Hamilton fikk problemer og måtte bryte sitt annet løp av sju mulige.

Den siste runden ble kjørt bak en sikkerhetsbil etter at mexicanske Sergio Perez fra Force India og brasilianeren Felipe Massa fra Williams hadde kollidert.

Bildeler fløy etter krasjen, men rapportene sier at begge førerne kom unna uten alvorlige skader.

(NTB)