- Jeg er i sjokktilstand

Kyllingen fikk nei fra Riis.

HÅPET PÅ TOUR-RETUR: Michael Rasmussen ble kastet ut av touren mens han syklet i den gule trøya i 2007. Foto: AP/Bas Czerwinski
HÅPET PÅ TOUR-RETUR: Michael Rasmussen ble kastet ut av touren mens han syklet i den gule trøya i 2007. Foto: AP/Bas CzerwinskiVis mer

(Dagbladet): Dopingdømte Michael Rasmussen håpet i høst på et comeback hos Bjarne Riis' Saxo Bank.

I dag fikk 36-åringen nei hos den danske sykkelsjefen.

På sin facebookside skriver klatrespesielisten som ble utestengt i 2007 at avslaget føles som om han er blitt overkjørt av et høyhastighetstog.

Overfor Rizau utdyper syklisten med tilnavnet «Kyllingen»:

- Jeg er i sjokktilstand nå. Jeg er utrolig skuffet og lei meg. Dette har pågått over lang tid, og jeg hadde veldig lyst til å kjøre sykkelritt for Bjarnes lag, sier Rasmussen.

Lysluggen påstår at det ikke var sportslige årsaker bak vrakingen, og ber nyhetsbyrået spørre Riis om den virkelige forklaringen.

Riis sier til Saxo Banks hjemmeside i dag at han er stolt over laget på 25 som er tatt ut til foran neste års sesong, og han nevner ikke Rasmussen.

En han gjerne snakker om er lagets nye stjerne, den dopingmistenkte tour-vinneren Alberto Contador. Spanieren blir med på lagets neste samling på Kanariøyene.

- Jeg synes at det er viktig i denne saken at vi alle husker på at Alberto Contador er uskyldig fram til det faller en dom som sier noe annet, sier Riis.

LAGETS STJERNE: Alberto Contador ble signert av Saxo Bank-sjef Bjarne Riis før tour-vinneren testet positivt. Foto: AP/Ernst van Norde
LAGETS STJERNE: Alberto Contador ble signert av Saxo Bank-sjef Bjarne Riis før tour-vinneren testet positivt. Foto: AP/Ernst van Norde Vis mer