VIL TRENE ENGLAND: Manchester City-manager Roberto Mancini lar snakketøyet gå varmt i et intervju med The Guardian i dag. Han sier blant annet at han kan bli England-manager «om de ønsker å vinne». Foto: CLINT HUGHES, AP / NTB SCANPIX
VIL TRENE ENGLAND: Manchester City-manager Roberto Mancini lar snakketøyet gå varmt i et intervju med The Guardian i dag. Han sier blant annet at han kan bli England-manager «om de ønsker å vinne». Foto: CLINT HUGHES, AP / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg er ikke Arsène Wenger. Vi er forskjellige. Jeg ønsker å vinne

Mancini refser sine egne og sammenlikner Ferguson med et sete.


(Dagbladet): Manchester City-manager Roberto Mancini er forfriskende frittalende av og til. Som i et større intervju med The Guardian i dag.

Der går han blant annet løs på sine egne spillere. Samir Nasri får blant annet høre det i klartekst.

- Med hans kvaliteter burde han alltid spille bra. Han kunne utgjort forskjellen i hver kamp. En spiller av slik kvalitet kunne vært en av de beste spillerne i Europa. Men det skjer ikke. Noen ganger tror en spiller at det er nok det de gjorde året før, og skjønner ikke at de bør forbedre seg hver eneste dag, sier Mancini.

Keeper Joe Hart får også beskjed om at han kan havne på benken om han fortsetter å gjøre feil.

- Ikke Wenger Intervjueren påpeker at det er sjelden kost å høre en manager kritisere spillerne sine så tydelig i offentligheten, i motsetning til for eksempel Arsenal-manager Arsène Wenger som forsvarer spillerne sine uansett.

- Men jeg er ikke Arsène Wenger. Vi er forskjellige. Jeg ønsker å vinne. Jeg mener at alle spillere må være sterke nok til å ta ansvaret sitt, og på den måten kan du forbedre deg. Du blir ikke bedre om du har en manager som sier «åh, ikke vær lei deg, du gjorde en feil men det gjør ikke noe», sier italieneren.

- SOM GRESSET: Mancini mener byrivalen Alex Ferguson er som et sete på stadion eller gresset på Old Trafford. Foto: CLINT HUGHES, AP / NTB SCANPIX
- SOM GRESSET: Mancini mener byrivalen Alex Ferguson er som et sete på stadion eller gresset på Old Trafford. Foto: CLINT HUGHES, AP / NTB SCANPIX Vis mer

Det blir titt og ofte stilt spørsmål om Mancinis egen framtid i City. Det skjønner han lite av.

- Seriøst, hvorfor? Siden vi begynte å vinne, i mai 2011, har Manchester City vært det beste laget i England, har de ikke? Vi har vunnet tre trofeer, Manchester United to, Chelsea to, Liverpool ett. Ingen andre lag har vunnet mer enn oss. Nå er vi på andreplass og fortsatt med i FA-cupen. Jeg kunne forstått det om vi ikke hadde vunnet noe på tre år. Da ville det vært vanskelig for meg å bli. Jeg kunne ikke blitt i en klubb om jeg ikke gjorde en god jobb. Men jeg har gjort en god jobb her, sier han.

- Ferguson er som et sete Mancini er også kritisk til Chelsea som bytter manager hvert eller annethvert år, før han penser inn på byrivalen på Old Trafford.

- Alex Fergusons situasjon er helt annerledes, fordi han begynte å jobbe for United i en annen tid. Nå er han som et sete på stadion, som gresset på Old Trafford. Han er en del av United.

Mancini snakker også om mulighetene for å kjøpe Luis Suarez, Radamel Falcao eller aller helst Edinson Cavani til sommeren. Og om hvorfor Neymar ikke er så spennende.

Vil bli ridder Han snakker om været og mangelen på restauranter i Manchester, men hvorfor han trives likevel. Om sykkelturene der han får tenkt, om hjemlandet med «55 millioner fotballmanagere», om paparazziene og The Sun som må savne Mario Balotelli og om hvor surt det er at Robin van Persie havnet i Manchester United.

Og avslutningsvis forteller han at han godt kunne tenke seg å bli landslagstrener for England.

FORSKJELLIGE: Mancini har en litt annen tilnærming til å snakke om spillerne sine i offentligheten enn Arsene Wenger. Foto: ADRIAN DENNIS, AFP / NTB SCANPIX
FORSKJELLIGE: Mancini har en litt annen tilnærming til å snakke om spillerne sine i offentligheten enn Arsene Wenger. Foto: ADRIAN DENNIS, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Det kan skje om de ønsker å vinne. Det frister. Og om jeg er trener for England og vinner VM eller EM vil jeg bli slått til ridder. Ingen statue, det holder å bli ridder, sier Mancini.