-  Jeg er ikke bitter

Erik Hoftun (36) innrømmer at det føltes tungt å bli vraket som førstevalg i Rosenborg. Men stopperlegenden forlater klubben uten bitterhet.

Da Rosenborg var på treningssamling i Östersund forrige uke, sa Per Joar Hansen for første gang det Hoftun hadde visst lenge: Han kom ikke til å bli satset på.

-  Det kom ikke som noen bombe da han sa det. Det Per Joar sa, bekreftet bare den følelsen jeg har hatt i hele år. Signalene har ligget der lenge. Det er trist å forlate RBK, men det er overhodet ingen bitterhet fra min side. Jeg har full respekt og forståelse for de sportslige valgene som har blitt tatt, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

Ble frustrert

Det betyr imidlertid ikke at Erik Hoftun ikke opplevde det siste halvåret i Rosenborg som tøft. I alle år har han vært et førstevalg som midtstopper i Rosenborg. Nå sto mange foran i køen. Hele ni RBK-spillere har spilt mer enn Erik Hoftun denne sesongen.

-  Jeg har vært frustrert, fordi jeg føler meg like god som før og har nivået inne. Jeg har snakket masse med folk. Noen har rådet meg til å slutte med fotballen. Bent Skammelsrud sa jeg burde avslutte på en ordentlig måte og skifte klubb. Jeg hørte på det siste, sier Hoftun.

Foran årets sesong var et klubbskifte fjernt for Erik Hoftun. Det forandret seg raskt.

Mistet aldri gleden

-  Jeg var ikke fornøyd med fjorårssesongen, og ønsket å revansjere meg. Da serien startet i våres, var jeg utrolig offensiv. Men å ikke lenger være et førstevalg må jeg innrømme var spesielt. Drivkraften min er å spille fotball. Derfor er jeg utrolig happy med å gå til Bodø/Glimt.

FRUSTRERT: Rosenborgs stopperlegende innrømmer at det har vært mye frustrasjon det siste året på Lerkendal, men han avviser at han er bitter på noen i Rosenborg. Foto: Geir Otto Johansen/Scanpix
FRUSTRERT: Rosenborgs stopperlegende innrømmer at det har vært mye frustrasjon det siste året på Lerkendal, men han avviser at han er bitter på noen i Rosenborg. Foto: Geir Otto Johansen/Scanpix Vis mer

-  Hadde du glede av fotballen den siste tida?

-  Jeg har aldri mistet gleden ved det å spille fotball. Selvfølgelig har det vært tunge perioder, og det opplevde jeg det siste halvåret i RBK. Men bare for å understreke det: Jeg er ikke bitter, sier Erik Hoftun.

Takker Runar

Onsdag ettermiddag hadde Erik Hoftun egentlig bestemt seg for å si ja til GIF Sundsvall. Så ringte Runar Berg. Han klarte ikke å overtale broren Ørjan Berg til å velge Bodø/Glimt - men lyktes langt bedre med Erik Hoftun.

-  Det er Runars fortjeneste at jeg tok en ekstra dag i tenkeboksen. Han har frontet Bodø/Glimt og jobbet knallhardt for at jeg skulle dra til Bodø. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å si ja til GIF Sundsvall, sier Erik Hoftun.

Advarte mot GIF

Etter tre år i samme klubb er Runar Berg og Erik Hoftun gode kompiser. Det er Bodø/Glimt glade for i dag.

-  Hvordan overtalte du Erik Hoftun?

-  Jeg prøvde å fortelle ham hvor bra vi har det i Glimt. Og så advarte jeg ham mot at GIF Sundsvall kom til å rykke ned. Hos oss får han minst tre og et halvt år med tippeligafotball. Vi fleipa masse, sier han.

-  Hvor viktig var du for at Hoftun ble Glimt-spiller?

-  Jeg føler jeg har vært med og bidratt, sammen med mange andre i Bodø/Glimt, svarer Berg.

Sammen med styreformann Tord Kolstad kastet han seg på 20.40-flyet fra Bodø til Trondheim onsdag kveld.

Nattlig familieråd

Først klokka tre på natta møtte Hoftun Glimt på Royal Garden Hotel og sluttførte avtalen - før han dro hjem for å ta den endelige avgjørelsen i samråd med familien.

-  Jeg satt oppe til langt på natt med kona og eldstegutten på 15. Det var han som var mest skeptisk. Men nå synes han det er spennende, og kona er positiv. Uten enigheten i familien hadde det blitt helt umulig, sier trebarnsfar Hoftun.

Han gikk og la seg klokka fem den natta.

Fram til nyttår skal familien fortsatt bo i Trondheim. Det betyr pendling for Erik Hoftun - bortsett fra de gangene han skal trene med Rosenborg.

-  Jeg skal fortsatt trene litt med RBK av og til, ja, forteller Hoftun.

-  Per Joar sa det var en selvfølge at jeg fikk trene av og til. På den måten får jeg vært mer sammen med familien, som jo er gull verdt for meg.

Skal slå RBK

Å pendle fra Bodø til Trondheim er imidlertid ikke noe nytt for Erik Hoftun. Nå gleder han seg som en liten unge til å spille i helgult.

-  Jeg er utrolig motivert og har alltid likt Bodø/Glimt. Glimt har et bra lag, og jeg har sett dem tre ganger i år. På sitt beste spiller de gnistrende fotball. Jeg føler meg trygg på at de ikke rykker ned. Eh, jeg mener vi. Jeg har visst ikke helt omstilt meg ennå, sier Erik Hoftun og ler.

Allerede til søndag starter han for Glimt mot Viking på Aspmyra. Uka etter er det bortekamp på Lerkendal.

-  Det blir så klart kjemperart. Men jeg er profesjonell, og er bare Bodø/Glimt-spiller i den kampen.