BLIDERE ENN HAN SER UT: - Ståle Solbakken er stolt av FC København. Det har han all grunn til. - Jeg kan ikke forlange mer enn det vi har gjort så langt i Champions League, sier han. Foto: Andrew Halseid-Budd/ProSport/REX/Shutterstock 
BLIDERE ENN HAN SER UT: - Ståle Solbakken er stolt av FC København. Det har han all grunn til. - Jeg kan ikke forlange mer enn det vi har gjort så langt i Champions League, sier han. Foto: Andrew Halseid-Budd/ProSport/REX/Shutterstock Vis mer

Ståle Solbakken i Champions League

- Jeg er ikke dansk, jeg lever godt med Kasper Schmeichels gode redninger

Ståle Solbakken er strålende fornøyd etter 0-0 mot Leicester. - Vi er mye bedre enn jeg trodde vi var før turneringa startet, sier han til Dagbladet.

FC København-Leicester 0-0

KØBENHAVN (Dagbladet): I første omgang var det tre dårlige valg som holdt FC København unna tre store målsjanser. Da mulighetene kom etter pause var det mangel på skarphet i avslutningsøyeblikkene som fratok FCK muligheten til seier.

- Men jeg lever veldig godt med dette resultatet, sier Ståle Solbakken.

- Over 180 minutter har vi sluppet til to målsjanser mot Leicester, i denne kampen slapp vi til null. Og det forteller meg at vi har nivået inne og at vi kan slå Porto i den avgjørende kampen om andreplassen i gruppa.

- Det er fullt mulig

På King Power Stadium i den første kampen mellom Leicester og FCK hentet Kasper Schmeichel fram en kjemperedning på overtid. Det reddet seieren for hjemmelaget. Her i Parken gjorde han det igjen i kampens 90. minutt. Og det alle var opptatt av er at det var en danske som stoppet danskene, ikke bare en gang, men to.

- Ikke for meg. Jeg er ikke dansk så jeg lever godt med Kasper Schmeichels redninger, sier Solbakken.

Det Ståle Solbakken derimot ønsker å formidle er hvor stolt han er over det laget leverer og har fått til.

- Vi er best når vi bruker ballen, sier han.

- Det forteller hvor langt vi er kommet. Og samtidig er vi vanskelig på bryte ned og skape sjanser på. Det er ikke mulig å forlange mer.

Ranieri roser Ståle

Leicester-manager Claudio Ranieri applauderer eget lag som holdt nullen for fjerde kampen på rad i Champions League, men er også raus nok til å skryte av Ståle Solbakkens København.

- De gjorde det vanskelig for oss, sier han.

- De vet hva de holder på med, gjør det grundig og presset oss stort sett hele tiden. Og heldigvis har vi Kasper Schmeichel i mål som nok en gang gjorde en kjemperedning helt mot slutten av kampen.

Det var riktignok den eneste redningen han trengte å gjøre, men den blir ikke mindre viktig av den grunn.

Jevn kamp

FC København og Porto kjemper om andreplassen i gruppa som gir åttendelsfinale på nyåret. De møtes i Parken 22. november. Og om forskjellen på de to lagene sier Ranieri følgende:

- FC København er godt organisert og veldig vanskelig å bryte ned. De vet hva de vil hele tiden. Og de gjør det. Mens Porto spiller friere og med mer fantasi. Det er umulig å si hvordan det vil gå, sier Claudio Ranieri.