SÅRET OVER BESKYLDNINGER: Paolo Di Canio mener at han ikke støtter den fascistiske ideologien som hele tiden blir nevnt i samme åndedrag som den kontroversielle manageren. Foto: AFP PHOTO / GRAHAM STUART/NTB scanpix
SÅRET OVER BESKYLDNINGER: Paolo Di Canio mener at han ikke støtter den fascistiske ideologien som hele tiden blir nevnt i samme åndedrag som den kontroversielle manageren. Foto: AFP PHOTO / GRAHAM STUART/NTB scanpixVis mer

- Jeg er ikke den mannen som folk liker å portrettere

Paolo Di Canio er dypt såret over beskyldningene.

(Dagbladet): Den nyansatte manageren Paolo Di Canio fikk ikke fred fra utenomsportslige spørsmål da han ble presentert som manager i Sunderland i går. Den engelske pressen forsøkte gjentatte ganger å få den kontroversielle manageren til å snakke om sitt politiske syn, uten at det hjalp.

- Jeg vil ikke snakke om politikk. Jeg er ikke i en politisk person, jeg vil bare snakke om fotball, sa Di Canio, før han senere stormet ut av pressekonferansen.

I dag kommer manageren med en offisiell uttalelse på klubbens egen hjemmeside, hvor han gjentar at han ikke ønsker å snakke om annet enn fotball.

«Jeg har blitt dypt såret over angrepene på fotballklubben. Dette er en historisk, stolt og etisk klubb, og det å lese noen av de stygge og personlige beskyldningene er vondt. Jeg er en ærlig mann, og mine verdier og prinsipper kommer fra min familie», skriver Di Canio.

Di Canio har ved flere anledninger skapt kontroverser ved å gjøre «fascisthilsen» til Lazio-fansen som aktiv spiller. Han har fått både store bøter og blitt utestengt fra fotballen på grunn av sin oppførsel. Likevel mener Di Canio at han ikke støtter den fascistiske ideologien.

«Jeg føler at jeg ikke trenger å fortsette å rettferdiggjøre meg selv til folk som ikke forstår dette, uansett vil jeg si en ting - jeg er ikke den mannen som noen folk liker å portrettere. Jeg er ikke politisk, jeg tilhører ikke noen organisasjon, jeg er ikke rasist, og jeg støtter ikke den fascistiske ideologien. Jeg respekterer alle», skriver han i uttalelsen.