Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke dronninga av sjøltillit akkurat

Ingvild Flugstad Østberg (25) nekter å tro at hun kan vinne Tour de Ski.

TRIPPEL NORSK: Heidi Weng (i midten) vant ti-kilometeren i Val di Fiemme i dag. Ingvild Flugstad Østberg ble toer, og økte sammelangtledelsen på Therese Johaug. I morgen avsluttes Tour de Ski. Foto: NTB Scanpix
TRIPPEL NORSK: Heidi Weng (i midten) vant ti-kilometeren i Val di Fiemme i dag. Ingvild Flugstad Østberg ble toer, og økte sammelangtledelsen på Therese Johaug. I morgen avsluttes Tour de Ski. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): - Hadde jeg hatt to-tre minutter så hadde det kanskje vært mulig, sier Ingvild Flugstad Østberg. På den andre enden av intervjubordet himler Therese Johaug med øynene og rister på hodet.

Det er en liten nervekrig i gang mellom de to bestevenninnene foran dagens avslutning av Tour de Ski.

Ingvild Flugstad Østberg overbeviste nok en gang på den klassiske ti-kilometeren i Val di Fiemme i går. Hun tok andreplassen bak Heidi Weng, henviste Therese Johaug til tredje, og økte sammenlagtledelsen til nesten 38 sekunder.

- Altfor lite. Alle vet jo hvordan Therese går opp den slalåmbaken, sier hun om avslutningsetappen, den fryktede monsterbakken.

- Bare tull - Bare tull, kontrer Therese Johaug.

- Ingvild er i knallform. Det har alt å si egentlig. Dessuten har jeg trent så mange intervaller sammen med henne både i sommer og i høst at jeg vet at hun er skikkelig god til å gå oppover hun også. Og 38 sekunder er en god del faktisk.

- Hvordan går det i morgen?

- Jeg tror det blir jevnt, men jeg vet det blir hardt, sier Therese Johaug, og krever å bli trodd.

- Å, nei. Jeg har hele tida sagt at Therese har kontroll på dette, og det sier jeg fortsatt. Hun kommer til å ta meg igjen oppover bakken der, sier Ingvild.

- Har du gitt opp seiersmulighetene helt?

- Jeg er vel ikke dronninga av sjøltillit akkurat, og jeg skal nå gå det jeg klarer. Men at jeg kommer først opp den bakken har jeg ikke noe tro på.

På pallen hver dag - Du har vært på seierspallen i alle renn i Tour de Ski?

- Ja, og det er jeg utrolig stolt av. Hadde du sagt til meg før Tour-en at jeg skulle gå inn i bakken med den røde ledertrøya hadde jeg vel ledd av deg.

- Jeg blir faktisk litt satt ut av meg sjøl av det jeg har klart å prestere så langt. Og jeg skal prøve i morra også. Selvsagt skal jeg det, men å holde Therese bak meg blir nok altfor vanskelig, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Det er ikke trener Egil Kristiansen ubetinget enig i lenger. I hele Tour-en har han holdt Therese Johaug som forholdsvis klar favoritt. Nå modifserer han seg en smule.

- Ingvild imponerer hver eneste dag, og hun er i knallform. Therese derimot, er nok ikke i den samme formen som hun var før jul.

- Du skal ikke se bort fra at Ingvild kan overraske i bakken også. Jeg tror faktisk dette kan bli jevnt, og veldig spennende sier Egil Kristiansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media