Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke dum i hodet heller

Bjørndalen fyrer løs mot kritikerne.

Ole Einar Bjørndalen (33) refser kritikerne som mener verdens beste skiskytter har bommet grovt ved å ta i bruk støtterem på standplass.

Hensikten med remmen er å stabilisere våpenet, avlaste støttearmen og dermed skyte sikrere. Støtteremmen tok Bjørndalen i bruk foran denne sesongen.

- Jeg trenger bare litt tid. Remmen fungerer for meg, ellers ville jeg ikke ha brukt den. Jeg har holdt på med skiskyting i 20 år, og hvis jeg mener den remmen er bra, så er den det. Jeg er ikke dum i hodet heller, sier Bjørndalen til NTB.

Varierende

Hittil i sesongen har 33-åringen en treffprosent på 83 (82 stående, 84 liggende). Bare i de fire sesongene 2003 (85), 2005 (85), 2006 (84) og 2007 (85) har Bjørndalen skutt bedre.

- Skyteresultatene har vært varierende hittil. Snittet har vært for dårlig, mener Bjørndalen. Målet er 90 i treffprosent i løpet av en sesong.

- Nivået er tøffere enn det har vært før, og det tillates ikke å ha bom. En må skyte fryktelig godt for å nå opp, og det er kommet opp mange ekstremt gode skyttere de siste årene som også er raske i sporet, forklarer han.


Bak mål

Skiskytterkongen er lei kritikken. Rett før siste renn i Anterselva ville de skarpeste røstene at Bjørndalen skulle reise hjem for å trene.

Han slo tilbake med seier, den 79. totalt i skiskytterverdenscupen.

image: - Jeg er ikke dum i hodet heller

- Jeg leder verdenscupen med nesten 100 poeng, så skytingen kan ikke være helt bak mål. Man blir litt oppgitt på journalister som har vært med i mange år og som ikke analyserer konkret problemet hvis man ikke vinner renn. De forventer at vi skal vinne hver eneste gang, mens jeg blir skuffet over journalister som ikke gjør hjemmeleksene sine.

- Selv om man skyter fullt og blir nummer tre, blir det regnet som en katastrofe for norske medier, slår Bjørndalen tilbake.

Kun to norske menn er bedre enn Bjørndalen på standplass hittil denne sesongen: Emil Hegle Svendsen (86 prosent) og Halvard Hanevold (85).

(NTB)

TRENER PÅ SJUSJØEN: Ole-Einar Bjørndalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media