- Jeg er ikke dum i hodet heller

Bjørndalen fyrer løs mot kritikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ole Einar Bjørndalen (33) refser kritikerne som mener verdens beste skiskytter har bommet grovt ved å ta i bruk støtterem på standplass.

Hensikten med remmen er å stabilisere våpenet, avlaste støttearmen og dermed skyte sikrere. Støtteremmen tok Bjørndalen i bruk foran denne sesongen.

- Jeg trenger bare litt tid. Remmen fungerer for meg, ellers ville jeg ikke ha brukt den. Jeg har holdt på med skiskyting i 20 år, og hvis jeg mener den remmen er bra, så er den det. Jeg er ikke dum i hodet heller, sier Bjørndalen til NTB.

Varierende

Hittil i sesongen har 33-åringen en treffprosent på 83 (82 stående, 84 liggende). Bare i de fire sesongene 2003 (85), 2005 (85), 2006 (84) og 2007 (85) har Bjørndalen skutt bedre.

- Skyteresultatene har vært varierende hittil. Snittet har vært for dårlig, mener Bjørndalen. Målet er 90 i treffprosent i løpet av en sesong.

- Nivået er tøffere enn det har vært før, og det tillates ikke å ha bom. En må skyte fryktelig godt for å nå opp, og det er kommet opp mange ekstremt gode skyttere de siste årene som også er raske i sporet, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer