SINT MANN: Joey Barton forteller om problemene med sinne og alkohol i dagens Daily Mail. Han forklarer også hvorfor han prøvde å lure dommeren til å tro at han bare knuffet litt på Morten Gamst Pedersen. Foto: Scott Heppell, AP/Scanpix
SINT MANN: Joey Barton forteller om problemene med sinne og alkohol i dagens Daily Mail. Han forklarer også hvorfor han prøvde å lure dommeren til å tro at han bare knuffet litt på Morten Gamst Pedersen. Foto: Scott Heppell, AP/ScanpixVis mer

- Jeg er ikke engang en rollemodell for meg selv

Men Barton vil ikke sammenliknes med «Antikrist, Mao og Hitler».

(Dagbladet): Newcastles Joey Barton forteller om problemene sine med alkohol og sinne i Daily Mail i dag, etter at han i går fikk tre kampers karantene for å bokse Morten Gamst Pedersen i mellomgulvet under ligakampen onsdag.

- Fotballspillere er rollemodeller, og det har jeg alltid vært klar over. Men jeg er ikke engang en rollemodell for meg selv. Drikking var et stort problem for meg. Det var en av grunnene til at jeg endte i fengsel, og jeg ser ting klarer nå som jeg har kuttet det ut.

Barton forteller at han etter en natt i en celle sammen med «et monster av en mann uten tenner, som het Chopper» lovte seg selv at han ikke ville havne i slike problemer igjen. Han ville ikke gi folk flere grunner til å rangere ham sammen med «Antikrist, formann Mao og Hitler».

Prøvde å lure dommeren Newcastle-spilleren sier han ble provosert av det han mener var en unødvendig skulder fra Morten Gamst Pedersen. Men han legger seg paddeflat fordi han reagerte som han gjorde, og sier han umiddelbart ble skuffet og fortvilet over det han hadde gjort.

Likevel viser TV-bildene at han forsøkte å forklare dommeren at han bare klappet eller dyttet Gamsten litt i brystet.

- Da jeg innså at dommeren ikke hadde sett det, forsøkte jeg å overbevise ham om at jeg bare hadde dyttet Pedersen. Alle ville gjort det samme, for du vet at du kan være i trøbbel, og for lagets skyld vil du ikke bli utvist, sier Barton.

Men med dagens TV-produksjon fra Premier League er det som regel liten hjelp i at dommeren har ryggen til om du slår til noen. Et kamera vil sannsynligvis fange deg opp. I Bartons tilfelle var det flere kameraer.

- På treningsfeltet i morges (i går - journ. anm.) så jeg det sammen med gutta på TV. Jeg snudde meg bare til dem og sa «da er jeg ute i tre kamper». Selvsagt var jeg lei meg.

Reddet av avisene Barton har en mørk merittliste både på og utenfor banen, og har sonet en voldsdom i fengsel.

De færreste ønsker å få sine svakeste sider smurt utover avissidene, men oppsiktsvekkende nok mener Barton at medias dekning av problemene har reddet ham.

- Om avisene ikke hadde skrevet om de mange tingene jeg har gjort, ville jeg fortsatt hatt problemer med alkohol og sinne, og jeg ville trolig ha kastet bort karrieren min. Jeg ville ikke spilt for Newcastle United, sier han.

Selv om Barton fortsatt har sitt å stri med, som han demonstrerte i møtet med Gamsten, har han fått hjelp av Sporting Chance-klinikken, som ble startet av tidligere Arsenal-spiller Tony Adams, og som hjelper sportsstjerner med rus- og atferdsproblemer.

Bak Gazza i køen Barton forteller at han forsøkte å ringe klinikkens leder Peter Kay, som også tidligere har hjulpet ham i vanskelige tider. Men det er fortsatt noen som har enda større behov for hjelp, og står foran Barton i køen.

- Jeg har forsøkt å ringe ham i dag, men han er litt opptatt med Gazza, sier Barton.

Barton planlegger også å ringe Morten Gamst Pedersen for å beklage direkte til nordmannen. Gamsten sa allerede kvelden etter kampen via sin egen blogg at han var ferdig med saken og ikke hadde noe problem med Barton.

VIL SNAKKE: Barton sier han vil få tak i telefonnummeret til Morten Gamst Pedersen for å beklage slagene. Her er de to i kamp i 2007, da Barton spilte for Manchester City. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
VIL SNAKKE: Barton sier han vil få tak i telefonnummeret til Morten Gamst Pedersen for å beklage slagene. Her er de to i kamp i 2007, da Barton spilte for Manchester City. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer