- Jeg er ikke enig i oppsigelsen

Myrvold flytter tilbake til Oslo etter Oilers-sparken.

UENIG: Ishockeyspiller Anders Myrvold er ikke enig i Stavanger Oilers begrunnelse for å sparke ham. Klubben og Myrvold er åpenbart uenige i om Myrvold har gjort seg skyldig i brudd på vilkår i kontrakten.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
UENIG: Ishockeyspiller Anders Myrvold er ikke enig i Stavanger Oilers begrunnelse for å sparke ham. Klubben og Myrvold er åpenbart uenige i om Myrvold har gjort seg skyldig i brudd på vilkår i kontrakten. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Anders Myrvold er uenig i oppsigelsen han har mottatt fra Stavanger Oilers.

Hockeyspilleren fikk sparken med bakgrunn i «manglende oppfyllelse av enkelte vilkår», etter det klubben selv betegner som en personalsak.

- Jeg bekrefter at jeg har fått oppsigelse fra Oilers etter ett år i klubben. Dette etter å ha kommet i konflikt med klubben på ulike punkter. Jeg er ikke enig i begrunnelsen av oppsigelsen, og må nå tenke på hva jeg gjør. Til informasjon befinner jeg meg fortsatt i Stavanger, men vil flytte tilbake til Oslo så fort som mulig, skriver Myrvold i en tekstmelding til Rogalands Avis.

Påstander om kontraktsbrudd
Myrvolds advokat Øystein Storrvik bekreftet tidligere overfor Dagbladet at han var i samtaler med Myrvold, men foreløpig er det ikke klart om det blir aktuelt å gå til eventuelle rettslige skritt i denne saken.

33-åringen signerte for Stavanger-klubben i fjor sommer, og klubben uttalte den gang at de ønsket å bygge framtidens Oilers-lag rundt backen.

Det har vært spekulert på om det er et tilbakefall til misbruk av rusmidler som er årsaken til oppsigelsen.

Oilers skal ha bedt Myrvold avlegge en narkotikatest i form av en hårprøve for å bevise sin uskyld. Dette skal 33-åringen ha nektet å gjøre. Lokalavisa henviser til flere anonyme kilder bekrefter dette.

Treneren ikke overrasket
Oilers-trener Petter Thoresen fortalte Dagbladet tidligere i dag at han har vært lite involvert i prosessen som endte i at Anders Myrvold fikk sparken i Stavanger.

- Jeg har bare registrert hva som har skjedd, og har blitt informert hele tiden. Det er best at du snakker med Pål (Haukali Higson, sportslig leder, journ.anm) om detaljene rundt dette, sier Thoresen.

Likevel tyder det meste på at det ikke ligger rent sportslige hensyn bak oppsigelsen.

- Var denne beslutningen en stor overraskelse for deg?

- Nei, jeg har blitt informert såpass mye underveis, at det var det ikke. Denne saken er det ingen som liker. Anders har selvfølgelig vært et friskt pust i Oilers, men nå er det min jobb å sørge for at ishockeylaget Oilers stiller sterkt til en ny sesong, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Hockeyproffen har tidligere stått åpent fram og fortalt om langvarig kokainmisbruk.

Myrvold ble arrestert utenfor kjendisstedet Odeon i Oslo og ilagt et forelegg for besittelse av kokain i 2005. Han ble senere frifunnet i Oslo tingrett, men hendelsen førte trolig til at to profftilbud gikk i vasken.

Verken Anders Myrvold, Oilers-styreleder Tore Christiansen eller sporslig leder Pål Haukali Higson har foreløpig besvart Dagbladets henvendelser i dag.