SLÅR TILBAKE: LSKs Bjørn Helge Riise mener fotballekspert Lars Tjærnås tar helt feil når han har rangert beste LSK-spiller så langt ned som den 27. beste i Tippeligaen i år. Han mener det er flere stjerner på Åråsen. Her gratulerer han Torstein Helstad med utligningen til 2-2 mot Sarpsborg 08 i går. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: LSKs Bjørn Helge Riise mener fotballekspert Lars Tjærnås tar helt feil når han har rangert beste LSK-spiller så langt ned som den 27. beste i Tippeligaen i år. Han mener det er flere stjerner på Åråsen. Her gratulerer han Torstein Helstad med utligningen til 2-2 mot Sarpsborg 08 i går. Foto: Kyrre Lien / NTB ScanpixVis mer

- Jeg er ikke enig i så mye av det han kakler ut av seg

Riise om fotballekspertens topp 50-liste

ÅRÅSEN (Dagbladet): Fotballekspert Lars Tjærnås i C More rangerte i Aftenposten fredag de 50 beste spillerne i Tippeligaen.

Moldes Magnus Wolff Eikrem troner på toppen.

Best rangerte LSK-spiller var Petter Vaagan Moen på 27. plass. Deretter følger Bjørn Helge Riise på 33. plass og keeper Kenneth Udjus på 44. plass.

Veteraner som Thorstein Helstad og Frode Kippe er ikke funnet verdig en plass på oversikten.

Stjerneløst på Åråsen Oppsummert kan det ikke konkluderes annerledes enn at Tjærnås det er stjernefattig i klubben som har spilt lengst i landets øverste divisjon.

Topp 50-lista imponerer derimot ikke mannskapet på Åråsen.

- Lars Tjærnås sier mye rart, og han får stå for den lista sjøl. Jeg er ikke enig i så mye av det han kakler ut av seg. Alle får ha sin mening, men han er vel av den gamle sorten som mener at de gode gamle dagene var så forbanna mye bedre. Det er mange av dem, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.

- Flere kanonspillere Petter Vaagan Moen startet LSKs opphenting i går med reduseringen fra straffemerket. Den tidligere utenlandsproffen er, ifølge Tjærnås, den beste spilleren i LSK, og den 27. beste i landet.

Han kommenterer Tjærnås-lista slik:

- Det er såkalte eksperter overalt. Johan Andersson er en kanonspiller, Bjørn Helge Riise er en kanonspiller, og i Thorstein Helstad har vi mannen som har vært toppscorer i Tippeligaen tre ganger. Jeg synes vi har mange gode fotballspillere, så jeg kunne ikke bry meg mindre om hva Tjærnås mener, sier Vaagan Moen til Dagbladet.

- Hvor bra kan dere bli i år, da?

- Det handler mye om flyt, for det er så mange jevne lag. Det kan gå begge veier. Vi må bare jobbe hver dag for at tilfeldighetene skal utgjøre så lite som mulig.

- Øyet som ser Thorstein Helstad berget ett LSK-poeng i går med utligningen til 2-2. På typisk Helstad-vis var han på rett plass til rett tid og dyttet ballen de nødvendige centimeterne over streken.

Men topp 50 i Norge, mener Tjærnås at den snart 36 år gamle spissen ikke er lenger.

- Det er øyet som ser, og det er sikkert mange som kan sette opp en slik liste. Men jeg mener vi har mange gode fotballspillere, og vi er mer opptatt av å fungere som et lag, enn å være stjerner, sier Thorstein Helstad til Dagbladet.

- Mangler toppspillerne Lars Tjærnås står inne for lista han presenterte fredag.

- LSK mangler de desiderte toppspillerne i Tippeligaen per mars 2013, fastslår han overfor Dagbladet.

- Og beste LSK-spiller, Petter Vaagan Moen er ikke bedre enn nummer 27 i Norge, og Riise er ikke bedre enn nummer 33?

- Altså, både Petter og Bjørn Helge er gode fotballspillere. De har landskamper og erfaring fra andre ligaer. Men de har fått en dupp i karrieren, og har brukt tid, eller bruker fortsatt tid, på å bli så gode som de en gang var.

- Deres plassering på lista reflekterer hvor gode jeg mener de er nå i forhold til andre spillere.

- Helstad har tapt seg - Thorstein Helstad har du ikke funnet plass til i det hele tatt?

LSKs BESTE: Petter Vaagan Moen er den eneste LSK-spilleren som Lars Tjærnås mener er blant de 30 beste i Tippeligaen. Her er han i duell Sarpsborg 08 sin spiller Gudmundur Thorarinsson i går. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
LSKs BESTE: Petter Vaagan Moen er den eneste LSK-spilleren som Lars Tjærnås mener er blant de 30 beste i Tippeligaen. Her er han i duell Sarpsborg 08 sin spiller Gudmundur Thorarinsson i går. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer

- Han er litt i samme kategori som Vaagan Moen og Riise. Fra han var på sitt beste, i Brann i 2007, så har han tapt seg. Og når man spiller spiss, så er det stor forskjell på å være 100 prosent og på 80.  En god spiss, som er i forkant av situasjonen, scorer lett 15-20 mål i løpet av en sesong.

- Og scorer en spiss ikke det, så er gjerne situasjonen i forkant av spissen, og det er der jeg mener vi har Helstad i dag, sier Lars Tjærnås til Dagbladet.

Ser noe positivt C More-eksperten understreker likevel at han også synes det skjer positive ting på Åråsen.

- Jeg har kjempetro på Fredrik Gulbrandsen. Om han klarer å holde seg skadefri, så har han alle forutsetninger, både fysiske og fotballmessige, til å bli en kjempegod spiller. Fofana har også ferdigheter og et kjempepotensial, sier Tjærnås.

LISTE-MANNEN: C Mores fotballekspert Lars Tjærnås. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LISTE-MANNEN: C Mores fotballekspert Lars Tjærnås. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer