- Jeg er ikke ferdig med England

Beckham tar sjansen om han får den.

(Dagbladet.no): Etter VM i fjor sommer valgte David Beckham å trekke seg som kaptein for det engelske landslaget, og da Steve McClaren tok over roret ble han vraket fra troppen. Men selv om han ennå ikke har sluppet til nekter han å gi opp håpet om et comeback med de tre løvene på brystet.

- Gir meg aldri

Beckham har altså ikke har spilt for landslaget siden 1. juli, da de røk ut mot Portugal i VM-kvarten. Siden den gang har Steven Gerrard og Shaun Wright-Phillips startet i kantposisjonen Beckham i mange år hadde patent på. Nå ønsker altså den kommende USA-proffen å krige plassen tilbake.

- Hvis folk tror at Englandkarrieren min er over vil jeg bevise det motsatte, sier Beckham i et eksklusivt intervju med The Sun.

- Jeg er en fighter, og hvis jeg får sjansen tar jeg den. Jeg kommer aldri til å gi meg på landslaget.

Beckham startet som kjent karrieren i Manchester United. I løpet av sine åtte sesonger i klubben var han med på å løfte ligatroféet seks ganger, et trofé United har tilgode å vinne etter overgangen til Real Madrid i 2003. Krangler med Manager Alex Ferguson skal ha vært en av årsakene til klubbyttet. Men det er med respekt Beckham nå snakker om sin tidligere sjef.

- Jeg er som Sir Alex. Når tviler på ham, vil han alltid motbevise det. Jeg vokste opp i en klubb der man ikke gir opp, men slår tilbake når man blir kritisert.

Forholdet til Steve McClaren har Beckham heller ikke noe å utsette på, selv om de ikke har snakket sammen siden august.

VIL TILBAKE: David Beckham håper å kunne iføre seg den engelske landslagsdrakta igjen. Foto: AP
VIL TILBAKE: David Beckham håper å kunne iføre seg den engelske landslagsdrakta igjen. Foto: AP Vis mer

Underdog

Etter Englands miserable resultater i EM-kvalifiseringa (sju poeng av tolv mulige) har flere røster ønsket sin tidlgiere kaptein tilbake på laget. Samtidig har mannen med den presise høyrefoten fått tilbake plassen han mistet på klubblaget Real Madrid.

- Det er jeg som er underdog nå. For åtte måneder siden sa man jeg burde vrakes fra England og at karrieren min var over, sier Beckham selv om situasjonen.

- Bare to to-tre uker siden spilte jeg ikke for Real Madrid engang, og plutselig var alt snudd på hodet. Men jeg vet at også det fort kan snu.

Hadde andre tilbud

Overgangen til USA og Los Angeles Galaxy er uansett neppe den beste søknaden om å bli tatt tilbake i varmen. Beckham avviser allikevel at det blir å trappe ned mot slutten av karrieren.

- Statene føltes riktig både for meg og familien. Jeg hadde tilbud fra klubber i England og to storklubber Italia. Jeg har alltid hatt lyst på utfordringer. Jeg har spilt for United og Real - i toppen av europeisk fotball - i 15 år nå, og ønsket en ny utfordring.

- Det er ikke bare for å spille fotball jeg drar, men også som en ambassadør for MLS, og for å løfte fotballen i statene til et nytt nivå, avslutter Beckham.