Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke for krevende

Tom Nordlie reflekterer over årene i Start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tom Nordlie og Start unngår en skittentøysvask i retten etter at partene i 18-tiden i kveld ble enige om et forlik.

Den sparkede Start-treneren uttalte umiddelbart etter møtet at han var lettet og tilfreds med avtalen. Da Dagbladet.no snakker med ham i 19-tiden, høres han ikke like overbevisende ut.

- Du høres litt mellomfornøyd ut?

- Du hører en sliten mann som har lyst til å hvile, som er tom i hodet, men lettet over at det er over, sier Nordlie til Dagbladet.no.

Har opplevd verre

- Kan du røpe litt av innholdet i forliket?

- Jeg kommenterer ikke summen. Det er mellom 0 og 100 millioner kroner, sier Nordlie og humrer litt.

- Er denne prosessen noe av det tøffeste du har vært gjennom?

image: - Jeg er ikke for krevende

- Det var tøffere at pappa døde da jeg var 17, og da svigerfar var syk for noen uker siden. Det har vært tøffest for familien og ungene mine. Jeg greier meg, men det er godt å ha familien rundt seg.

- Hvordan vil du oppsummere tiden din i Start?

- Det har egentlig vært en fantastisk tid, synes jeg. Vi har hatt en kontinuerlig opptur i to år, men skadesituasjonen har ødelagt mye for oss denne sesongen. Jeg snakket med Mons Ivar Mjelde (Brann-trener, journ.anm) om det i går, hvordan det Brann gjennomgikk i fjor nesten er identisk med det som har skjedd med oss i år.

- Vi har ikke hatt sjanse til å trene ordentlig eller stille med det beste laget, og da blir det tungt. Samtidig var vi ubeseiret i ni kamper da jeg gikk. selv om mange av dem endte uavgjort. Vi var i ferd med å snu det. Det ville vi gjort med meg som trener - akkurat som det vil snu med den nye treneren også.

- Er det noen du har vonde følelser for i Start nå?

- Jeg har mine gode venner, for å si det sånn. Sånne prosesser gjør noe med folk. Jeg er glad i de menneskene jeg har jobbet med i to og et halvt år. Når spillerne kommer bort under kampen i går og holder rundt deg, det er da tårene presser på.

Vil ikke forandre seg

- Det sies at du har en krevende lederstil som tærer hardt på omgivelsene. Kan du være enig i det?

TAKKER FOR STØTTEN: Kristofer Hæstad var den første Start-spilleren som gikk offentlig ut og erklærte støtte til Tom Nordlie. - Det er ikke så lenge siden Kristofer Hæstad krevde at jeg måtte bli sintere, sier Nordlie til Dagbladet.no, og avviser at han er for krevende å jobbe med. Foto: Fred A. Asdahl/Dagbladet
TAKKER FOR STØTTEN: Kristofer Hæstad var den første Start-spilleren som gikk offentlig ut og erklærte støtte til Tom Nordlie. - Det er ikke så lenge siden Kristofer Hæstad krevde at jeg måtte bli sintere, sier Nordlie til Dagbladet.no, og avviser at han er for krevende å jobbe med. Foto: Fred A. Asdahl/Dagbladet Vis mer

- Jeg er en krevende leder, men jeg krever akkurat så mye av meg sjøl og andre som må til for å oppnå resultater i dagens toppidrett. Det er sånn det må gjøres. Det er ikke så lenge siden Kristofer Hæstad krevde at jeg måtte bli sintere, fordi han mente jeg hadde blitt så rolig.

- Så du kommer ikke til å forandre deg?

- Jeg kommer ikke til å forandre meg, men jeg kommer til å gjøre meg refleksjoner og forbedre meg.

Takker for støtten

- Kristofer Hæstad var den første spilleren som gikk offentlig ut og støttet deg. Hva tenkte du om det?

- Det satte jeg pris på. Jeg er glad i alle spillerne mine, og det var hyggelig at Doffen ga meg støtte.

- Erik Solér sa forrige helg at Jan Halvor Halvorsen (som også har opplevd å få sparken i Start, journ.anm) er en hans aller nærmeste venner fortsatt. Han håpet også at dere to fortsatt ville være venner. Hva tenker du om det?

- Du kan jo ringe Jan Halvor og høre om de er så gode venner. Jeg har ikke tenkt å kommentere det. Men jeg kommer til å møte Erik og Ernst Ravnaas og prate ut om årene som har vært. De har sikkert noen råd å gi meg, og jeg har også noen ting på hjertet, sier Tom Nordlie til Dagbladet.no.

<B>VENNER?</B> Erik Solér håper at han og Tom Nordlie fortsatt kan være venner, selv om Solér var sterkt delaktig i at Nordlie fikk sparken.