Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt

Feil flaggdrakt for Arvesen i Touren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stolt bestilte Kurt Asle Arvesen (33) ny mesterskapsdrakt av lagets klessponsor. Skuffet fikk norgesmesteren tilsendt feil drakt til Tour de France.

- Det er for sent nå, men produsenten er allerede i gang med å lage en ny drakt. Denne får gå så lenge, sier Arvesen til NTB.

Drakten er basert på Edvald Boasson Hagens (21) mesterdrakt fra i fjor. Samme italienske produsent står bak Arvesens nye utgave. Blant annet er det mer rødt i drakten, korsformen på det hvite og blå er på siden av drakten, og reklame tildekker store deler av selve flagget.

- Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt, konkluderte 33-åringen dagen før start.

Arvesen sørget selv for designet på den originale mesterskapsdrakten da han vant NM-tittelen i fellesstart for tredje gang i 2003. For Team fakta tråkket han inn til etappeseier i Giro d\'\'Italia med den flotte drakten.

Siden ble Arvesen-versjonen adoptert av Norges Cykleforbund og fungerer nå som offisiell mesterskapstrøye.

- Jeg har gitt beskjed til Craft om hvordan drakten skal se ut, og de er i gang med å lage en ny.
Regn og vind  

Regn og vind preget Vest-Frankrike dagen før start. Kurt Asle Arvesen nærmest garanterer at det blir velt i sykkelfeltet om regnværet fortsetter hele helgen. Lørdag tråkkes Tour de France i gang fra Brest i Bretagne.

FEIL FLAGGDRAKT: Kurt Asle Arvesen holder opp den norske mestertrøya han skal bruke i Tour de France, men CSC-Saxobank-rytteren er ikke fornøyd i det hele tatt med designet. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
FEIL FLAGGDRAKT: Kurt Asle Arvesen holder opp den norske mestertrøya han skal bruke i Tour de France, men CSC-Saxobank-rytteren er ikke fornøyd i det hele tatt med designet. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

- Første etappe er alltid nervøs. Alle vil sitte foran, og alle vil ha med seg lagkameratene sine i de beste posisjonene. Når det blir velt håper jeg det ikke skjer med meg, og skjer det meg, håper jeg skadene ikke blir alvorlige, sa Arvesen dagen før start.

Nordmannen kjører som hjelperytter for sammenlagthåpene Carlos Sastre og brødrene Fränk og Andy Schleck.

- Jeg vil starte rolig og spare krefter. Så håper jeg min sjanse byr seg litt senere i rittet.

PS! Mannen fra Eresfjord er ikke Tour-feltets eneste mester. Se faktaboks for de øvrige nasjonale tittelholderne som får sykle Tour de France med sitt lands mesterskapsdrakt:

(NTB)

image: - Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!