- Jeg er ikke fornøyd med dette

LSK-Haglund skuffet over ett poeng mot Aafk.

• Lillestrøm-Aalesund 0-0

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm og Aalesund spilte 0-0 på Åråsen, og det var lite finspill i sola på Lillestrøm

- Det var ingen spesielt god kamp. Vi forsøker, og Aafk forsvarer seg bra. Vi får ikke fart på ballen, sier LSK-trener Magnus Haglund.

- Jeg er ikke fornøyd med dette her, sier Haglund.

Aafk-sjef Kjetil Rekdal mener bortelaget kunne tatt med seg alle poengene.

- Defensivt er vi mer ryddig enn på lenge. Første omgangen dominerer vi fullstendig. Vi må sette sjansene vi får, sier Kjetil Rekdal.

- Det er viktig å få poeng, men denne kampen kunne vi vunnet, sier han.

Lite underholdning
Sola skinte i to ganger 45 minutter. Så mye annet var det ikke å glede seg over da Lillestrøm og Aalesund delte poengene på Åråsen i kveld - uten at noen av lagene hadde skapt en eneste stor målsjanse.

Fra første spark bar kampen preg av å være nettopp det den var - et bunnoppgjør. To stillestående lag brukte tilsynelatende det meste av omgangen til å arrangere et uoffisielt NM i uadresserte langpasninger.

Den første halvtimen var det ikke en eneste sjanse, halvsjanse — eller corner.

Pipekonsert Før lagene gikk til pause, fikk keeperne sjansen til å stoppe hvert sitt halvfarlige skudd. Det endret imidlertid ikke totalinntrykket.

For nøytrale var omgangen dønn kjedelig. For lagenes supportere må det ha vært 45 minutter ren lidelse.

Det ga da også Kanarifansen uttrykk for da dommer Svein Oddvar Moen blåste for halvtid. På vei inn i garderoben ble lagene ledsaget av pipekonsert.

Da Palmi Palmason fikk fyrt av et brukbart skudd mot Aalesund-keeper Sten Grytebust allerede i åpningsminuttet av andre omgang, var det kanskje noen som  trodde på et nivåløft.

Sjanseløst Men elendigheten fortsatte, og da tilskuertallet på 5171 ble lest opp eter en drøy time, hadde fortsatt ingen av lagene hatt en god scoringsmulighet.

Utover kampen festet Lillestrøm et visst grep, og kom seg til flere avslutninger som med litt tur kunne ha overlistet Grytebust.

Men mål ble det altså ikke. Det blir som oftest ikke de uten at man skaper målsjanser.

Aalesund tok sommerferie etter kveldens kamp, mens Lillestrøm er blant lagene som også skal gjøre unna 12. serierunde før de får fri. Den kampen spilles borte mot tabelljumbo Stabæk mandag.

KLARE IKKE SCORE: Verken Aalesunds Enar Jääger, Lillestrøms Björn Bergmann Sigurdarson og Aalesunds Demar Phillips klarte å score mål på Åråsen.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
KLARE IKKE SCORE: Verken Aalesunds Enar Jääger, Lillestrøms Björn Bergmann Sigurdarson og Aalesunds Demar Phillips klarte å score mål på Åråsen. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer