Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mai-trøbbel for Solskjær

- Jeg er ikke fredet

For tredje året på rad sliter Ole Gunnar Solskjær og Molde i mai. For tredje året på rad snakker omgivelsene om krise. - Vi er vant til det. Og vi skal komme oss gjennom det igjen, sier Solskjær.

UTFORDRENDE TIDER: Ole Gunnar Solskjær og Molde møter Strømsgodset i kveld. Her fra gårsdagens trening på Aker Stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTFORDRENDE TIDER: Ole Gunnar Solskjær og Molde møter Strømsgodset i kveld. Her fra gårsdagens trening på Aker Stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (45) kjørte et ekstra langt møte med Molde-spillerne i går. Håpet er at en tøff situasjon snur mot Strømsgodset i 16.-maikampen i kveld.

Noen kaller det krise. Andre spør hvor lenge Solskjær kan være trener i klubben. Selv prøver 45-åringen å lære av erfaringene fra 2016 og 2017. Også da opplevde Molde en tøff periode i mai. Det virker nesten som en forbannelse.

Tabellsituasjonen med sjetteplass etter ni runder er på ingen måte håpløs. Men fire kamper uten seier, og cupexit for 2.-divisjonslaget Brattvåg, gjør at temperaturen stiger rundt den profilerte manageren.

- Det er rart: Både i 2016 og 2017 var det akkurat i denne perioden her at vi fikk litt dårligere resultater. Så vi er vant til det. Men vi har kommet oss gjennom det før. Og vi skal gjøre det nå også, sier han.

«Krisemøte»

Dagbladet møter Molde-bossen etter trening på Aker Stadion. Før treninga satt spillerne i et møte som varte lengre enn vanlig.

JAKTER SEIER: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og assistent Erling Moe har en klar plan mot Strømsgodset i kveld. Her pakker de sammen «taktikkteppet» etter møtet med spillerne i går.
 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JAKTER SEIER: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og assistent Erling Moe har en klar plan mot Strømsgodset i kveld. Her pakker de sammen «taktikkteppet» etter møtet med spillerne i går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Mange vil kalle det krisemøte. Men det var et veldig godt møte. Av og til må du ha det for å få luftet ut. Det merkes godt at vi er en sugen gjeng som vil slå tilbake, sier midtstopper Vegard Forren.

Det toppet seg med 1-2-tapet for Bodø/Glimt i helga. Det var det andre hjemmetapet på rad. Molde Fotballklubb har selv en ambisjon om å komme blant topp tre.

Men fansen håper på mer. Omkvedet er at Solskjærs navn er for stort til at man kan drømme om noe annet enn gull. Men elleve poeng bak serieleder Brann begynner å bli mye.

Overivrige

- I de to siste hjemmekampene har vi vært gode i perioder. Mot Bodø/Glimt ledet vi 1–0 til pause, men klarte ikke å avgjøre kampen. På stillingen 1–1 var det sånn at vi prøvde å vinne. Sett i ettertid burde vi tatt det ene poenget, forteller Solskjær.

- Spillerne ville framover. Men i jakten på seieren ble vi litt overivrige. Vi må være kyniske. Vi må kunne lese kampbildet og si: «I dag har vi ikke en veldig god dag. Vi tar det ene poenget.» Samtidig hadde vi veldig mange gode opplevelser i fjor der vi vant mot slutten. Vi har gjort det i år også mot Lillestrøm. Derfor forstår jeg at gutta ser over på meg og vil framover. Men nå fikk vi en på trynet.

Fokus

- Hva tenker du om tabellsituasjonen?

- Vi kan ikke konsentrere oss om andre lag. Vi kan ikke tenke på tabellsituasjonen og si at vi er mange poeng bak. Vi har en ambisjon om å være blant de tre beste. Vi har snakket om at hvis vi henger med til 16. mai, så ser det bra ut. Med seier over Strømsgodset er alt fullt mulig. Brann og Rosenborg får gjøre sitt, så får vi jobbe med vårt. Det er kjedelig, men sånn er det bare.

Under fotballsendingen til TV 2 søndag var kritikken mot Solskjær kraftig. Jesper Mathisen lurte på hvor lenge han kan sitte med «disse resultatene». Ivar Hoff mente Solskjær ikke kan leve til evig tid på scoringen i Champions League-finalen i 1999 for Manchester United.

SIKTER HØYT: Ole Gunnar Solskjær sier at Molde fortsatt har en ambisjon om å bli topp tre i Eliteserien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SIKTER HØYT: Ole Gunnar Solskjær sier at Molde fortsatt har en ambisjon om å bli topp tre i Eliteserien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Er du fredet?

- Nei, det er jeg ikke. Jeg har en åpen og ærlig dialog med ledelsen og eierne. Vi vet at det er resultatene som avgjør til slutt. Andreplass i fjor er et godt resultat for Molde hvis vi ser historisk på det. Og to tap på hjemmebane nå er ikke krise.

Kritikk

Solskjær tok seriegull med Molde både i 2011 og 2012. Suksessen sendte ham til Cardiff i 2014. Periode nummer to i klubben har ikke luktet like svidd.

- Hvordan takler du kritikk?

- Jeg tåler kritikk. Uten tvil. Det er medias rett til å ha en mening om fotball. Det samme gjelder supporterne og publikum. Når du blir seriemester og cupmester får du skryt. Men du kan ikke ta av. Og når du får kritikk, kan du ikke gå i kjelleren. Sånn er i alle fall jeg laget.

- Er du helt iskald til kritikk?

- Selvfølgelig går det innpå oss. Jeg har lyst til å se spillerne vinne fotballkamper. Men jeg bruker ikke lengre tid på kritikk enn nødvendig. Jeg synes aldri synd på meg selv.

Etter tapet for Bodø/Glimt gjorde flere medier et nummer av at Solskjær ikke stilte til intervju med rettighetshaver Eurosport. «De har tatt telling i garderoben», het det. Selv avfeier Solskjær at han prøvde å rømme unna en skuffende kamp.

Overrasket

- Jeg ble litt overrasket da jeg så en overskrift på det der. Det var ingen som banket på døra. Vi pratet med gutta som vi alltid gjør. Men det er litt typisk media, det er sånn de jobber. Jeg kommer aldri til å si nei til intervju. Jeg stiller alltid opp når det går bra. Og jeg stiller alltid opp når det går dårlig. Det trenger ingen å være redd for. Men Eurosport hadde ingen journalist her. Så akkurat den er jeg ikke med på, erklærer Solskjær.

Eliteserien
Brann981016-225
Rosenborg953113-518
Haugesund952215-1117
Ranheim952217-1417
Vålerenga943215-1315
Molde942313-1114
Sarpsborg934213-1113
Odd941412-1213
Tromsø932415-1411
Kristiansund924311-1210
Lillestrøm931511-1410
Strømsgodset923414-139
Bodø/Glimt92348-129
Stabæk91449-167
Sandefjord912610-195
Start91177-204
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media