Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke gatas tøffeste

Mette Solli (30) skremmer ingen med sitt utseende. I dag skal hun i ringen for å forsvare VM-tittelen i en av verdens tøffeste sportsgreiner - kickboksing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg ser vel ikke «bad» ut? spør Mette Solli.

Med høye støvletter og lange mørke lokker skritter hun over gangfeltet i Bogstadveien i Oslo.

Bare VM-trofeet over skuldra viser at Molde-jenta er verdens tøffeste kickbokser. Men hadde Solli sparket fra seg, ville en voksen mann vært bevisstløs på flekken, ifølge Daimi Akin.

Sjøl ler hun bare av sin trener og samboer.

-  Jeg er ikke gatas tøffeste. Men jeg kan være en ekkel motstander, innrømmer Mette Solli overfor Dagbladet.

-  Hater veps

Et EM-gull og fjorårets VM-gull i fullkontakt har fått fart på karrieren. I Bjølsenhallen i Oslo i dag møter hun Milena Dincic fra Serbia og Montenegro for å forsvare tittelen som verdens beste kvinnelige kickbokser i 52-kilosklassen.

-  Jeg er perfeksjonist, og da er bare det beste godt nok, sier Solli.

 TØFF TITTELFORSVARER: Mette Solli (30) forsvarer i dag tittelen som verdens beste kvinnelige kickbokser. -  Jeg er perfeksjonist, og da er bare det beste godt nok, sier Solli. Foto: Ole C.H. Thomassen
TØFF TITTELFORSVARER: Mette Solli (30) forsvarer i dag tittelen som verdens beste kvinnelige kickbokser. - Jeg er perfeksjonist, og da er bare det beste godt nok, sier Solli. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Før hanskene knytes, gjennomfører hun et ritual:

-  Noen sier at de må ut for å trekke luft. Jeg må bruke barberhøvelen flere ganger før kamp, sier Mette og smiler. -  Ikke fordi hårene stikker ut her og der, men for velværets skyld.

Når fjorårets VM-motstander på nytt står på motsatt side, vet Mette hva hun går til. Kampen om VM-beltet blir tett, tøff og hard. Det passer henne perfekt. Solli betegnes som kynisk og rå, men en svak side har hun.

-  Jeg setter i et skikkelig damehyl når jeg ser en edderkopp. Jeg løper når jeg ser veps.

-  Aldri kvitt meg

Med sine 165 centimeter og en tynn beinbygning er det lite som taler for at denne jenta kan gi deg juling. Og det er også slik hun vil framstå. Som ei helt normal jente.

-  Jeg er ingen broiler. Det er faktisk mange vakre jenter i kickboksing, sier hun.

Livet som kickbokser er ikke lukrativt. For mens skistjernene kan håve inn millioner, får Solli cirka 10 000 kroner dersom hun klarer å holde på sin VM-tittel. I støtte fra Olympiatoppen og private sponsorer stopper summen på 100 000 kroner.

Derfor er hun glad for å ha Daimi Akin som trener, kjæreste og støttespiller.

-  Han blir aldri kvitt meg. Vi skal ha barn en gang i framtida og gifte oss også, sier Solli, og ser bort på kjæresten for å få et bekreftende nikk.

-  Det handler om likestilling, Mette, så du må kanskje selv legge deg på knærne, flirer Daimi.

-  Urettferdig

Hennes eneste ønsker nå er å beholde VM-tittelen - og å få seg en tatovering. Den grafiske designeren har selv tegnet tatoveringen, men tid har hun ikke til å dekorere seg. Men kanskje om fire år. For da er det slutt med kickboksingen.

-  Da er den magiske grensa nådd, forteller hun.

I Norge er det ikke lov til å gå fullkontakt i kickboksing etter fylte 34 år.

-  Urettferdig. De tvinger folk til å legge opp, mener 30-åringen, som har lyst til å overbevise at hun også kan bokse om fire år.

Men først skal hun slå gi Milena Dincic juling. Og gjør hun det, har hun overbevist kjæresten også:

-  Da kan hun kanskje titulere seg som gatas tøffeste likevel, sier Daimi Akin.

-  Ja, jeg er en kickbokser som av og til kan være i tøffeste laget. Selv for treneren, gliser Mette Solli.

VINNER: Mette Sollie vant VM i kickboksing i Oslo 2004.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!