- Jeg er ikke god nok, Semb!

ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn-Viking 1-1. I april kåret Dagbladet ham til månedens spiller. I går scoret Erik Fuglestad (26) målet som berget ett poeng mot Lyn. Men landslagsplass tror han ikke på.

I morgen tar Nils Johan Semb ut troppen som skal møte Ukraina og Hviterussland 2. og 6. juni.

- Er Erik Fuglestad med i den troppen?

- Nei, det har jeg ikke rare trua på, sier Fuglestad til Dagbladet.

Fakta viser imidlertid at 26-åringen med sine seks scoringer bare har Frode Johnsen foran seg på toppscorerlista i Tippeligaen.

- Har ikke Norge bruk for målfarlige kantspillere?

- Joda, men jeg synes ikke at jeg har prestert jevnt nok denne sesongen. Jeg må prestere bedre over tid før jeg kan bli aktuell.

- Men, selvsagt ville jeg bli positivt overrasket om jeg ble tatt ut, sier Vikings mest målfarlige spiller.

- Hopp, Tom

Også gårsdagens scoring var en riktig perle. Morten Berre fikk ballen på høyrekanten og la inn i retning Tom Sanne. Sanne hoppet over ballen, og Fuglestad kunne bredside ballen i mål.

- Jeg ropte «hopp» til Tom, og han lot ballen gå. Da var det bare å sette foten til.

- Målet mitt er ti nettkjenninger denne sesongen. Sånn sett ligger jeg godt an med seks allerede, sier Fuglestad.

Men Viking burde ha scoret mer enn Fuglestads ene. Seks klare målsjanser produserte Stavanger-laget. De verste synderne var Erik Nevland og Morten Berre.

- Det er klart at de skal score på noen av de sjansene de får. Det virker som de stresser i de avgjørende øyeblikkene, men Nevi har vist før at han er en goalgetter, så han kommer igjen, sier Fuglestad.

Sjansesløsing

På tribunen satt speidere fra tre italienske klubber. Agent Einar Baardsen bekrefter overfor Dagbladet at de var på Ullevaal for å se på Viking-spillere, men han vil ikke si om Fuglestad er blant de aktuelle.

- Sannsynligvis kommer alle tre klubbene tilbake for å se Viking på Stavanger Stadion 24. mai, og så får vi se hva som skjer etter det, sier Baardsen til Dagbladet.

Kampen mot Lillestrøm 24. mai blir også første mulighet til å gjenerobre tabelltoppen laget mistet i går. Fuglestad tror imidlertid Rosenborg blir for sterke i kampen om gullet.

- På seks sjanser ville Rosenborg scoret to-tre ganger. Vi scorer bare en gang. Derfor vinner de på middelmådige dager, mens vi spiller uavgjort, sier Fuglestad.