- Jeg er ikke god nok

VAL DI FIEMME (NTB): Marit Mikkelsplass maktet ikke å holde ryggen til de beste i verdenscup-stafetten i dag. Hun spolerte med det Norges muligheter for å kjempe helt i toppen. - Jeg er bare ikke god nok, sa hun etter løpet.

Av de norske jentene var det bare Anita Moen-Guidon på første etappe som greide å holde Norge i ledelse, men hun måtte gi tapt for det russiske vinnerlagets Svetlana Nagejkina på de siste metrene før veksling.

Etter at Marit Mikkelsplass hadde slitt seg gjennom andre etappe i verdenscup-stafetten over 4 x 5 kilometer fri teknikk, lå laget på sjuendeplass.

- Jeg er bare ikke god nok over fem kilometer på så raskt føre. Det passer best med noe lengre distanser for meg og min stil, sa Marit etter løpet. Laget ble til slutt nummer fire, 37,7 sekunder bak Russland.

Sliten

Bare en opplagt Maj Helen Sorkmo på tredje etappe reddet det norske laget fra en større nedtur. Hun avanserte til fjerdeplass, men likevel ble oppgaven for tøff for ankerkvinne og vinner av lørdagens klassisk-renn, Bente Martinsen.

- Jeg føler at jeg blir bedre i fri teknikk for hver sesong. Framgangen er der, men fem kilometer har alltid vært min dårligste distanse. Dessuten føltes beina slitne og trege under dette løpet, sa 32-årige Mikkelsplass, som ble nummer fem i lørdagens klassiske renn over samme distanse.

Fjorårets suverene russiske lag viste seg like overlegent i Val di Fiemme søndag. Laget vant med sluttiden 52.08,4, og var 3,4 sekunder foran Italia. Men Olga Danilova på siste etappe gikk på ingen måte for fullt.

Umulig

Stefania Belmondo fikk ta inn 17 sekunder på siste etappe, men Danilova var aldri truet. Russlands 2. lag ble nummer tre, 8,8 sekunder etter. Det norske 2. laget ble nummer seks, 1.12,5 bak det russiske vinnerlaget.

Jelena Välbe, sammenlagtvinner i verdenscupen i fjor, viste at hun også i inneværende sesong vil bli vanskelig å ha med å gjøre. 29-åringen med 42 individuelle seire i verdenscupen bak seg sto bak rykket som knekket Marit Mikkelsplass på andre etappe, og til veksling var hun nesten sju sekunder foran det italienske laget som fulgte nærmest.

Maj Helen Sorkmo gikk raskest i det norske 1. laget, mens Trude Dybendahl-Hartz gikk en god andreetappe for 2. laget.