- Jeg er ikke grådig

I går klokka 13 ble Rune Lange solgt til RBK. Men like før midnatt var ikke Rune Lange solgt likevel. Han takket nei - fordi han ikke fikk nok penger inn på bankboka.

Styret i TIL sa ja til å slippe Lange til RBK for 32,5 millioner - tidenes største overgangssum mellom to norske klubber. Gunnar Wilhelmsen møtte pressen og smilte bredt.

- Nå har vi gjort jobben vår. RBK har høynet budet, vi er kjempefornøyde. Men så gikk alt over ende igjen.

- Sårende

Og nå lurer kanskje mange på om Rune Lange er en meget grisk ung mann?

- Nei, jeg er ikke grisk. Det sårer meg å vite at folk tror jeg bare tenker på penger.

- Men hvorfor sier du da nei?

- Fordi Rosenborg har forandret på ting vi var enige om i april.

- Hva da?

- Både punkter om andel av overgangssum og mine personlige betingelser.

- Noen vil vel si at dette er pinlig for Rune Lange?

- Jeg forstår det. Det er pinlig at det utvikler seg sånn, alle involverte må dele skylda. Sjøl har jeg vært gjennom et vanvittig press den siste tida. Det er alltid jeg som må ta støyten, sa Lange til Dagbladet seint i går kveld.

- I hvor stor grad følger du agent Rune Hauges råd?

- Han kommer med innspill og anbefalinger jeg lytter til. Men jeg har også andre rådgivere.

Nervekrig

I hele går pågikk nervekrigen mellom Rosenborg, Lange og Rune Hauge. Inntil RBK like før midnatt altså fikk svaret de aldri hadde drømt om.

- Dette har fått et tragikomisk skjær. Nå ser vi slutten på en farse, sier TIL-formann Gunnar Wilhelmsen

- Hvilke motiver tror du kan ligge bak Langes avgjørelse?

- Jeg vet ikke, men jeg nekter å tro at han og agenten spekulerer i en Bosman-overgang. Jeg nekter å tro at han ikke vil etterlate noe til klubbene som har fostret ham opp: Fløya, TUIL og TIL. Det er påfallende vanskelig å selge Rune Lange - en ettertraktet spiller som nekter å signere ny kontrakt med Tromsø IL. Og TIL vil selge - for alt i verden ønsker de ikke at Lange skal bli ut kontraktstida, slik at han han gå gratis og putte hele overgangssummen i egen lomme.

Pengekrav

Tre ganger har de forsøkt å selge måljegeren. Hver gang har det hele gått i vasken:

  • TIL og Coventry var enige om overgang. Men Lange var ikke tilfreds med de «personlige betingelsene». Og lønna.
  • TIL og tyrkiske Trabzonspor var enige om overgang. Det ville gitt Lange i underkant av 20 millioner kroner over tre år. Avtalen strandet. Men igjen var de såkalte «personlige betingelsene» for dårlige.
  • TIL og Rosenborg var enige om overgang og ei årslønn på rundt to millioner. Det skar seg, denne gang fordi Lange ikke fikk stor nok andel av overgangssummen. Det foregår et uoversiktlig spill rundt 22-åringen, et spill om store penger og hvordan disse skal fordeles - mellom klubber, gullkalven sjøl og ikke minst agent Rune Hauge.

Dagbladet vet TIL-formann Gunnar Wilhelmsen er uhyre kritisk til Hauges rolle i Lange-saken - og innflytelsen den omstridte agenten har hatt på Langes valg og handlinger.

LANG(ES) FARSE: I går ble det skrevet enda en episode i såpeoperaen rundt Rune Lange. Han sa nei til Rosenborg. Nå begynner Tromsø-folk å frykte at alt surret rundt Langes nesten-overganger skal ødelegge ham som fotballspiller.