- Jeg er ikke her fordi jeg er en veldig hyggelig person

Van Gaal snakker ut.

FILOSOF: Louis van Gaal har en klar og tydelig fotballfilosofi, og setter systemet høyere enn alt. Gary Neville tror nederlenderen er riktig mann til å videreføre arven etter Sir Alex Ferguson og Sir Matt Busby. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
FILOSOF: Louis van Gaal har en klar og tydelig fotballfilosofi, og setter systemet høyere enn alt. Gary Neville tror nederlenderen er riktig mann til å videreføre arven etter Sir Alex Ferguson og Sir Matt Busby. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mangt og mye har blitt skrevet om Manchester Uniteds nye manager de siste ukene og månedene, men få om noen har kommet under huden på nederlenderen som Gary Neville gjorde i dagens Telegraph.

Den tidligere United-legenden gjør i et lengre intervju rede for personligheten og fotballfilosofen van Gaal, og sier selv at han tror 63-åringen er rett mann til å føre arven etter Sir Alex Ferguson videre.

- Jeg forlot Carrington (treningsfeltet) med følelsen av at van Gaal vil fortsette tradisjonen som ble startet av Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Jeg sier ikke at han vil være her i 25 år, men han har de samme prinsippene, skriver Neville.

- Ikke her fordi jeg er hyggelig Van Gaal er en manager som er kjent for å være knallhard på mange måter, men først og fremst i måten lagene hans spiller på. Nærmest kompromissløs i valg var formasjon og spillestil.

Han vil likevel ikke snakke om at det er en «tro» på unge spillere. Systemet er overordnet alt.

- Det er ikke en tro. Det handler om å se og å observere. Når du ser at en ung spiller har talent og han passer inn i en posisjon, da kan han gjøre jobben. Kanskje har jeg et godt øye for akkurat det. Det handler ikke bare om at en spiller skal ha erfaring, han skal også passe inn i systemet. Jeg er ikke her fordi jeg er en veldig hyggelig person. Jeg er her på grunn av min filosofi, sier van Gaal.

I Manchester United er det også en lang tradisjon for å la unge spillere få prøve seg. Gjerne også talenter fra klubbens eget akademi. Dette er også en filosofi som ligger nederlenderens hjerte nært, og han viser til dette med å trekke fram Champions League-finalen i 1995.

Den gang ledet han nederlandske Ajax til tittelen med mange unge spillere.

- Jeg spilte faktisk med 17 år gamle spillere i Champions League-dinalen, så ikke si til meg at unggutter ikke kan spille fotball. Når du etablerer en filosofi kan du utrette mye. (Clarence) Seedorf var bare 17 da han spilte i en finale, og han var en fantastisk spiller. (Patrick) Kluivert var bare 18, og han scoret et mål, sier han.

- Kanskje flere spillere Det har også vært et voldsomt press på van Gaal og Ed Woodward om å hente inn store navn denne sommeren.

Ander Herrera, Luke Shaw og Marcos Rojo har allerede kommet inn portene på Old Trafford. Manageren er fornøyd med spillerne som har ankommet, men utelukker ikke at det vil komme flere navn.

- Man må kjøpe spillere som forbedrer laget ditt. Det er derfor jeg kjøpte Marcos Rojo, fordi han kan spille i to posisjoner (back og midtstopper). For oss er han veldig bra. Det kan godt hende vi kjøper flere spillere, sier han.

Etter å ha tapt 1-2 i serieåpningen for Swansea, venter nå Sunderland borte på Stadium of Light søndag ettermiddag klokka 17.

Les intervjuet i sin helhet her.