ISKALDT: Med teip i ansiktet spurtet Petter Northug inn til seier i Meråker hvor det var 16 minusgrader. Foto: Ned Alley / Scanpix
ISKALDT: Med teip i ansiktet spurtet Petter Northug inn til seier i Meråker hvor det var 16 minusgrader. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

- Jeg er ikke i stjerneform

Northug tilbake med seier.

Meråker/Oslo (Dagbladet): Etter noen uker med sykdom og formsvikt var Petter Northug tilbake i langrenssporet under Norgescup-renn i Meråker.

Han åpnet «comebacket» i et forrykende tempo, og ledet med 11 sekunder etter første passering. Da var det bare svenske Anders Södergren som så ut til å true Northug.

Svensken tapte etterhvert sekund på sekund til Northug, og mot slutten måtte langrennskongen kjempe med Morten Eilifsen om seieren. Ved siste plassering kom sjokkbeskjeden om at Eilifsen lå drøye tre sekunder foran Northug.

Men med en kraftspurt på de siste 700 meterne tok Northug fire sekunder på Eilifsen, og tok med det sesongens første seier.

— Jeg fikk svar på at jeg ikke er i stjerneform, og jeg trenger et løp i morgen (søndag) også. Deretter reiser jeg til høyden, og så blir det konkurranser i Davos. Etter tre-fire renn skal jeg være i slag. Jeg klarer ikke topp ti i Davos. Jeg må få blåst gjennom noen løp til og få en annen følelse, sa Northug ifølge NTB.

— De første rundene gikk veldig greit, men de siste fem var det tungt. Det var en kamp, og jeg måtte kjempe og kjempe, sa Northug.

Dagbladet kommer med mer.