Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke i tvil, jeg synes det ser teit ut

Norsk sandvolley-spiller vil at jentene skal spille i bikini.

I TIGHTS: Nederlandske Marleen van Lersel strekker seg etter ballen. Nederlenderne stilte med tights og langerma trøya, da de spilte relativt sent på kvelden.  Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix
I TIGHTS: Nederlandske Marleen van Lersel strekker seg etter ballen. Nederlenderne stilte med tights og langerma trøya, da de spilte relativt sent på kvelden. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tarjei Skarlund jakter medalje i London sammen med sin makker Martin Spinnangr. I samtale med P4 sier førstnevnte at han mener jentene bør spille i bikini.

- Å skulle begynne å skifte ut bikinien, synes jeg er dumt, sier Skarlund til radiokanalen.

I mars fjernet det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) det omstridte påbudet om at jentene må spille i bikini. Spillerne kan nå ha på seg både tights og shorts som rekker ned til tre centimeter over knærne, og kan også bruke overdeler med ermer.

Skarlund er klinkende klar på hva han mener om at jenter spiller i shorts.

- Jeg er ikke i tvil, jeg synes det ser teit ut. Spør du samtlige spillere i World Tour, så tror jeg ingen av dem hadde byttet ut shortsen, sier Skarlund.

- Ser ikke finere ut Regelendringen ble gjort for å gi kvinner mulighet til å respektere sin kultur og religion under OL i London.

VIL HA BIKINI: Tarjei Viken Skarlund (t.v) mener at sandvolley-jentene bør spille i bikini. - Å skifte ut bikinien synes jeg er dumt, sier han. Foto: Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
VIL HA BIKINI: Tarjei Viken Skarlund (t.v) mener at sandvolley-jentene bør spille i bikini. - Å skifte ut bikinien synes jeg er dumt, sier han. Foto: Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

- Hvis de absolutt vil, så må de få lov til det, men jeg synes ikke det ser finere ut, sier Skarlund.

- Vi er vant til at damene spiller i bikini, og det har vært antrekket deres i alle år jeg har spilt, og jeg begynte i 1998, sier han.

- Ødeleggende for sporten Den norske sandvolleyball-profilen Iver Horrem sa til Dagbladet i mars at regelendringen er ødeleggende for sporten.

- Det er veldig skuffende. Sandvolleyball er en idrett som skal spille på hud, lår og kropp. Det er en del av «gamet», sa Horrem til Dagbladet.

- Regelendringen tar vekk noe av sjarmen med idretten. Sandvolleyball skal være en sexy idrett, mente Horrem.

De amerikanske sandvolleyball-jentene har allerede gjort det klart at de ikke kommer til å kle på seg i OL, eller i fremtidige turneringer.

I BIKINI: De russiske sandvolleyball-jentene feirer etter å ha vunnet ett sett. De har spilt sine kamper i bikini. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
I BIKINI: De russiske sandvolleyball-jentene feirer etter å ha vunnet ett sett. De har spilt sine kamper i bikini. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer

- Vi er ikke ukomfortable i bikiniene. Når du vokser opp i sørlige California er det det du har på deg på sommeren fra du er liten til nå, sa OL-utøver Jennifer Kessy i forrige uke.

PS. Skarlund og Spinnangr spiller sin siste gruppespillkamp mot Storbritannia i dag. Kampen begynner kl. 1830.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media