- Jeg er ikke julenissen

- Jeg er ikke julenissen, og derfor lover jeg ingen gaver _ bare å gjøre så godt jeg kan, sa Jürgen Klinsmann (33) gjennom en bukett av mikrofoner på Tottenhams treningsfelt i går. Som om det er nissen Spurs-fansen har i tankene når den store frelseren i dag løper ut på White Hart Lane igjen.

Klinsmania forlot Spurs våren 1995, etter 50 kamper og 29 mål. Ingen på White Hart Lane har glemt at tyskeren scoret i sitt siste møte mellom London-rivalene Tottenham og Arsenal.

I dag skal han gjøre det igjen.

- Det er godt å være tilbake. Stemninga på treninga var helt topp. For meg var det en omstilling. Kjøret er tøffere enn i Italia, og jeg trengte ei skikkelig gjennomkjøring.

Blø for laget

- Men sjøl om jeg spiller fra start i dag, er det for dumt å love scoringer. Men lagkameratene skal vite at jeg er villig til å blø for Tottenham, sier Klinsmann.

Den uttalelsen går rett hjem hos fansen, som har savnet gutsen hos spillerne.

- Fotball handler om å ta ansvar. Det vil jeg gjøre. Jeg skal vise vei, så kommer resten av gjengen etter. Jeg har tatt på meg en stor oppgave, men er ikke redd for å mislykes. Etter hvert skal vi banke en god del sjøltillit inn i dette laget.

Klinsmann mener Tottenhams problemer sitter i hodet, og ikke i beina.

Kvaliteter

- Jeg har sett Tottenham på TV flere ganger denne sesongen. Det bor nok av kvaliteter i laget. Problemet er at spillerne henger med gjeipen så snart de får et mål eller to imot. Slik var det ikke sist jeg var i klubben. Da brettet vi opp ermene og gjorde et skikkelig mannfolkarbeid.

- Det er denne tælen jeg ønsker å se igjen. Etter et fantastisk år i klubben i 1994/95-sesongen, er Tottenham laget i mitt hjerte. Vi skal ikke rykke ned.

- Akkurat det lover jeg, sier Klinsmann.

Hatkampen

Egentlig var det meningen at han skulle gjøre comeback i Tottenham-drakta i cupkampen mot Fulham 4. januar. Men da manager Christian Gross ringte og spurte om tyskeren kunne spille hatkampen mot Arsenal, var Klinsmann klar.

- Jeg ordnet det praktiske med familien og dro til London på flekken. Lokaloppgjøret vil jeg ikke være foruten. En seier i dag er det som skal til for å snu det negative, sier Jürgen Klinsmann.

TILBAKE:</B> Men i ny skjorte.
<B>Jürgen Klinsmann</B>