Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke julenissen

- Jeg er ikke julenissen, og derfor lover jeg ingen gaver _ bare å gjøre så godt jeg kan, sa Jürgen Klinsmann (33) gjennom en bukett av mikrofoner på Tottenhams treningsfelt i går. Som om det er nissen Spurs-fansen har i tankene når den store frelseren i dag løper ut på White Hart Lane igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klinsmania forlot Spurs våren 1995, etter 50 kamper og 29 mål. Ingen på White Hart Lane har glemt at tyskeren scoret i sitt siste møte mellom London-rivalene Tottenham og Arsenal.

I dag skal han gjøre det igjen.

- Det er godt å være tilbake. Stemninga på treninga var helt topp. For meg var det en omstilling. Kjøret er tøffere enn i Italia, og jeg trengte ei skikkelig gjennomkjøring.

Blø for laget

- Men sjøl om jeg spiller fra start i dag, er det for dumt å love scoringer. Men lagkameratene skal vite at jeg er villig til å blø for Tottenham, sier Klinsmann.

Den uttalelsen går rett hjem hos fansen, som har savnet gutsen hos spillerne.

- Fotball handler om å ta ansvar. Det vil jeg gjøre. Jeg skal vise vei, så kommer resten av gjengen etter. Jeg har tatt på meg en stor oppgave, men er ikke redd for å mislykes. Etter hvert skal vi banke en god del sjøltillit inn i dette laget.

Klinsmann mener Tottenhams problemer sitter i hodet, og ikke i beina.

Kvaliteter

- Jeg har sett Tottenham på TV flere ganger denne sesongen. Det bor nok av kvaliteter i laget. Problemet er at spillerne henger med gjeipen så snart de får et mål eller to imot. Slik var det ikke sist jeg var i klubben. Da brettet vi opp ermene og gjorde et skikkelig mannfolkarbeid.

- Det er denne tælen jeg ønsker å se igjen. Etter et fantastisk år i klubben i 1994/95-sesongen, er Tottenham laget i mitt hjerte. Vi skal ikke rykke ned.

- Akkurat det lover jeg, sier Klinsmann.

Hatkampen

Egentlig var det meningen at han skulle gjøre comeback i Tottenham-drakta i cupkampen mot Fulham 4. januar. Men da manager Christian Gross ringte og spurte om tyskeren kunne spille hatkampen mot Arsenal, var Klinsmann klar.

- Jeg ordnet det praktiske med familien og dro til London på flekken. Lokaloppgjøret vil jeg ikke være foruten. En seier i dag er det som skal til for å snu det negative, sier Jürgen Klinsmann.

TILBAKE:</B> Men i ny skjorte.
<B>Jürgen Klinsmann</B>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!