RETT TID OG RETT KLUBB: Ronny Deila stilte i grønhvitt slips på sin første Celtic-pressekonferanse. Foto: REUTERS/Russell Cheyne / NTB SCANPIX
RETT TID OG RETT KLUBB: Ronny Deila stilte i grønhvitt slips på sin første Celtic-pressekonferanse. Foto: REUTERS/Russell Cheyne / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg er ikke Jurgen Klopp. Jeg er Ronny Deila

Her er Deilas første ord som Celtic-manager.

GLASGOW (Dagbladet): Ronny Deila ble i dag, klokka 14 norsk tid, presentert som Celtic nye manager.

- Dette var rett og riktig avgjørelse for meg. Da muligheten kom, var det en lett avgjørelse, sier Deila til pressen.

- Jeg vil spille offensiv fotball. Ha kontroll på ballen og styre spillet. På hjemmebane skal vi underholde fansen. Vi skal vinne trofeer. For å gjøre det må vi utvikle spillere. Hvis vi gjør det, kan vi få til store ting, sier Deila.

Han legger til:

- Dette er et fantastisk steg og et riktig steg i karrieren. Jeg følte det med en gang jeg hørte om interessen. Jeg føler meg godt mottatt. Dette føles som en familie. Jeg føler meg hjemme, sier Deila.

Talentfull Deila ankom mektige Celtic Park i en mørk bil, som nærmest måtte brøyte seg vei mellom folkemassene på vei inn mot stadion. Det var rundt 50 pressefolk og omtrent dobbelt så mange supportere på plass som ville ta i mot den nye Celtic-sjefen. Fansen jublet og ønsket Deila velkommen da han steg ut av bilen. Den tidligere Godset-sjefen smilte og vinket til de frammøtte.

- Deila er en ung og talentfull trener som vi er fornøyd med å få på plass. Han kommer til å starte umiddelbart, sier Celtic-direktør Peter Lawwell.

- Dette handler om å utvikle mitt eget type spill. Spillerne må føle seg trygge. Celtic har et meget godt lag og vi vil alltid komme til Champions League. Vi vil utvikle spillere som kan bli gode på det nivået. Vi har spillere på landslag rundt omkring og alt handler om en god sesong, sier Ronny Deila.

- Jeg har vært ni år i Strømsgodset. Kanskje vi møter dem nå? Jeg ser virkelig fram til å komme ut i Europa og få gode resultater, sier Deila.

- Ikke Klopp Celtic-sjefen legger til:

En reporter spør om Deila er Norges svar på Dortmund-manager Jurgen Klopp:

- Jeg er ikke Jurgen Klopp, jeg er Ronny Deila. Men jeg liker ham. Han får spillerne til å føle seg likt og det er Klopp god til. Han får energi inn på stadion. Da blir vi et vanskelig lag å slå, sier Deila.

- Jeg liker å jobbe med unge spiller og det er filosofien min. Det er fint å bli sammenlignet med andre. Kanskje Klopp en gang sier, «jeg ligner på Ronny Deila», sier Deila.

Celtic-direktør Peter Lawwell forteller:

- Vi har bare hatt kontakt de siste dagene og er fornøyd med å ha ham på plass. Ingen andre fikk jobbtilbud. Vi møtte flere andre, men ingen tilbud, sier Lawwell.

Deila avslutter dermed karrieren i Strømsgodset.

- Jeg må takke Godset for de fine åra. Jeg ville aldri dratt til en annen norsk klubb, sier Deila.

Dagbladet utvider saken fra Celtic Park.

PRESENTERT: Ronny Deila ankom sin første pressekonferanse som Celtic-manager. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
PRESENTERT: Ronny Deila ankom sin første pressekonferanse som Celtic-manager. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer