GLEDER SEG FAKTISK: Marit Bjørgen (i bakgrunnen) fikk bank av Justyna Kowalczyk i dag, men har tro på seier foran duellen i morgen.Foto: Lise Åserud / Scanpix
GLEDER SEG FAKTISK: Marit Bjørgen (i bakgrunnen) fikk bank av Justyna Kowalczyk i dag, men har tro på seier foran duellen i morgen.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Jeg er ikke knekt

Marit Bjørgen gleder seg til monsterbakke-duell med Kowalczyk.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Marit Bjørgen fikk bank av erkerival Justyna Kowalczyk på ti-kilometeren i Val di Fiemme i dag, men tok tapet med et lite smil.

- Det er ikke overraskende at hun er sterk her. Det er ei løype for henne, med mange bakker, sier Bjørgen som slapp den polske maskinen i en av de aller bratteste bakkene.

- Jeg var kanskje litt snill der. Det ble ei lita luke som jeg aldri helt klarte å tette, sier Marit, som kom i mål 7,5 sekunder bak Kowalczyk. Etter at bonussekundene er lagt til, blir Marit sendt ut 12 sekunder bak rivalen i morgen.

- Det er ingenting. Jeg satser på å hente henne inn før bakken begynner, så får vi se hva som skjer opp slalåmbakken, sier Marit Bjørgen.

Gleder seg
- Løpet i dag tyder ikke på noen nedgang i formen?

- Neida, formen er bra og jeg gleder meg faktisk til duellen i morgen.

- Hva tror du selv?

- Nei, hva skal jeg si. Det er umulig å vite hvem av oss som er best, vi får se i morgen.

- Hva om det blir en spurt på toppen?

- Da føler jeg meg rimelig trygg på at jeg har en bedre avslutning enn henne.

- Blir det først og fremst en kamp mot Kowalczyk, eller like mye en kamp med deg selv?

- Begge deler tenker jeg. En må være forberedt på å gå skikkelig i kjelleren og at det kommer til å gjøre fryktelig vondt underveis.

- Og det er du?

- Det er jeg.

Hodet avgjør
Men det er også Justyna Kowalczyk.

Den polske kjempen er i storform, og gikk faktisk en tur i monsterbakken Alpe Cermis som oppvarming til dagens løp.

- I morgen blir hodet avgjørende. Bakken er veldig tøff, og det gjelder å ha en god følelse. Jeg tenker faktisk mer på mitt eget løp enn kampen mot Marit. Jeg er sikker på at Marit tenker på samme måte, sier Kowalczyk.