Premier League

- Jeg er ikke lykkelig

For første gang på 19 år forbereder ikke José Mourinho seriestarten med et fotballag. - Jeg håper ikke jeg blir med dere altfor lenge, sier han til kollegene i Sky Sports.

TOSPANN: José Mourinho og Graeme Souness utveksler ord i forbindelse med studiosendingen til Sky Sports på Old Trafford. Foto: NTB scanpix
TOSPANN: José Mourinho og Graeme Souness utveksler ord i forbindelse med studiosendingen til Sky Sports på Old Trafford. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): José Mourinho markerte seg med brask og bram da han debuterte som ekspert for engelske Sky Sports søndag. Anledningen var storkampen mellom Manchester United og Chelsea. Og som vanlig snakket han i overskrifter.

Samtidig innrømmet han en form for sorg over å være i studioet på Old Trafford.

- Takk for at du er med oss, slo programlederen fast innledningsvis.

POPULÆR: José Mourinho vinker til United-supporterne fra vinduet. Foto: NTB scanpix
POPULÆR: José Mourinho vinker til United-supporterne fra vinduet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg håper ikke det blir altfor lenge, svarte Mourinho og smilte. Siden desember har han vært arbeidsledig trener etter at han fikk sparken i Manchester United. Nå skal ha jobbe som ekspert for Sky Sports fram til han får en ny trenerjobb.

For det er et savn.

- Helt ærlig: Er jeg lykkelig, lykkelig, lykkelig? Nei, jeg savner fotballen. Dette er første gang siden 2000 jeg ikke er med på en sesongstart, så det er litt rart. Men jeg vil se den andre sida av fotballen også. Kanskje forstår jeg jobben deres enda bedre når jeg er tilbake der jeg hører hjemme, sier 56-åringen, som har trent Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Inter Milan og Porto.

På grunn av TV-lampene var det lett å få øye på ham gjennom vinduene på Old Trafford. United-fansen sang navnet hans

Han var i Manchester United fra 2016 til 2018. Til slutt fikk han sparken og inn kom Ole Gunnar Solskjær. Underveis i sendingen fikk han spørsmål om hva som vil være en bra sesong for United.

- Klubben må starte med å vinne Europa League. I Premier League må spillerne føle at de kan vinne tittelen. Hvis de ikke gjør det, er de i trøbbel. Topp fire vil være en god prestasjon.

Men han tror ikke United er der ennå. Da han fikk spørsmål om hvor mange lag han tror kan vinne tittelen, svarte han:

- Fire. Manchester City, Tottenham, Liverpool og Manchester City B.

Mourinho sa også at Marcus Rashford må ta steg i United. I fjor scoret han 10 mål på 33 kamper.

- Det er ikke nok. Han må score flere mål. Spesielt når Romelu Lukaku ikke lenger er en del av laget. Jeg mener han har kvalitetene til å bli bedre og bedre. Han er ikke bare en unggutt med potensial. Han er en unggutt med ambisjoner og arbeidsmoral, og ønsker å utvikle seg.

Mourinho innrømmet at det var emosjonelt å være tilbake på Old Trafford.

- Dette er ikke en lett dag for meg. Dette er to av mine tidligere klubber. Det er første gang jeg er tilbake på Old Trafford, sa han.

Sky Sports er klar på hvorfor de har Mourinho i studio:

- Han bringer mye kunnskap fra garderoben og mange sterke meninger til sendingene, heter det i en pressemelding.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer