- Jeg er ikke med som reiseleder

Offensiv Thomas Myhre imponerer Ola By Rise.

• Se video: Hva Thomas Myhre og Ola By Rise har å si om førstnevntes første landslagssamling siden mars, finner du i videoen ovenfor.

BISLETT (Dagbladet.no): Det var en offensiv Thomas Myhre som møtte pressen på hans første landslagssamling siden tabbene mot Tyrkia i mars.

I dag trente han lett bak målet til banen hvor det ble gjennomført en spillsekvens. Men han avviser bestemt at han at han er ute av kampen om posisjonen som førstekeeper for Norge.

- Jeg er ikke med landslaget som reiseleder. Jeg er tatt ut fordi jeg er en god nok keeper, og jeg vil kjempe for å vinne tilbake plassen, fastslår Viking-spilleren for Dagbladet.no.

- Ikke tatt ut på grunn av sympati

At sportslig vurdering er eneste årsak til uttaket, bekrefter landslagets trenerassistent Ola By Rise.

- Thomas er ikke tatt ut fordi vi synes synd på ham. Han er tatt ut fordi han er en god nok keeper, forsikrer By Rise.

Den tidligere landslagsskeeperen er imponert over hvordan den en gang så suverene førstemålvakta Thomas Myhre har reist seg.

- Jeg er ikke med som reiseleder

- Vanligvis får keepere en mulighet til å reise seg raskt etter en tabbe, men så heldig var ikke Thomas. Likevel har han taklet situasjonen veldig bra, mener han.

- Ikke tredjevalg for alltid

Også landslagssjef Åge Hareide gleder seg over å ha Myhre tilbake i landslagsmiljøet.

- Han kjenner miljøet og er en pådriver, skryter sjefen fire dager før EM-kvalikmøtet med Moldova.

- Thomas har mange ganger vært ubestridt førstevalg. Nå er han inne som tredjekeeper, men han skal få lov til å fighte med de to unge keeperne. Det er ingenting som sier at han må fortsette å være tredjevalg, lover Hareide, som likevel holder Håkon Opdal og Rune Almenning Jarstein som første- og andrevalg på lørdag.

• Si din mening: Hvem bør være førstemålvakt for Norge?

OPS: Dette er en av årsakene til at Thomas Myhre har vært ute av landslaget siden mars. Nå er han tilbake - og svært revansjesugen.