Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke narkoman

- Jeg var sørpe dritings, og visste ikke hva jeg fikk i meg, sier Pål Arne Fagernes. Nå frykter den kjente spydkasteren å bli hengt ut som narkoman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pål Arne Fagernes ble natt til søndag tatt av politiet i en narkorazzia i Oslo. 27-åringen fikk et forenklet forelegg på 2000 kroner etter å ha avlagt positiv urinprøve. Til Dagbladet forteller Fagernes at han ble med noen venner til en fest i Oslo, men at han ikke kjente personen som arrangerte festen.

- Visste du at det var amfetamin og kokain du fikk i deg?

- Jeg var sørpe dritings, og jeg viste ikke hva jeg fikk i meg, sier 27-åringen.

Deprimert

Nå er han redd for å bli framstilt som narkoman.

- Jeg er ikke narkoman. Men jeg har slitt med dype depresjoner i etterkant av at jeg ble hengt ut i mediene i sommer. Nå er jeg redd for at jeg kan bli framstilt som narkoman, sier Fagernes til Dagbladet.

Skader og skandaler

August 1999: Fjerdeplass under VM i Sevilla, pådrar seg en liten ryggskade.

Januar 2000: Ryker framre korsbånd og indre leddbånd.

4. september 2000: Arrestert, mistenkt for promillekjøring.

8. september 2000: - Jeg må ta avstand fra alkohol, sier han.

2. november 2000: Dømt til 18 dagers fengsel og 5000 kroner i bot for å ha overlatt en bil til en beruset person. Ble selv tatt med 2,2 i promille.

20. november 2000: Får en kraftig irettesettelse fra NFIF for episoden.

Februar 2001: Fjerner menisken i høyre kneet.

Juni 2001: Får refs fra NFIF etter å ha nytt alkohol under elitestevne i Haugesund.

24. juli 2001: Utestenges fra landslaget på grunn av fyll, og trekker seg fra VM. (NTB)

Fagernes, som har en fjerdeplass fra Sevilla-VM i 1999, er tidligere dømt for vold og fyllekjøring.

Etter at han stilte opp beruset til et intervju med NRK i juni, reagerte Friidrettsforbundet med å frata spydkasteren all økonomisk støtte fra Olymiatoppen og utestenge 27-åringen fra landslaget. Fagernes fikk heller ikke lov til å delta i friidretts-VM i Edmonton i august.

Ikke overraskende

Episoden i helga overrasker ikke Friidrettsforbundets lege, Jens Ivar Brox.

- Jeg er ikke overrasket. Han har slitt med alkoholproblemer lenge, sier legen.

Legen forteller videre at han har prøvd å hjelpe Fagernes, men at han ikke følte seg kompetent til oppgaven. Derfor fikk han tak i en psykolog, og 27-åringen har vært under behandling i noen måneder.

- Jeg tror ikke det er noen ulempe at problemene blir kjent. Det blir lettere for ham å snakke om problemene sine nå, når det likevel er kjent. Det kan være mer belastende å prøve å skjule problemene enn å være åpen om dem, sier Brox til Dagbladet.

Destruktivt

Pål Arne Fagernes innrømmer overfor Dagbladet at han vært destruktiv etter at han ble sparket fra landslaget. Det har også vært tøft for ham å takle skadeproblemene som han har slitt med gjennom hele fjorårssesongen. Og på spørsmålet om han har misbrukt narkotika før, svarer han:

- Ikke så ofte. Dette var en uheldig episode.

- Det jeg brukte var ikke prestasjonsfremmende doping. Jeg tar avstand fra doping, og alle som kjenner meg vet at jeg aldri ville ha dopet meg for å bli en bedre idrettsutøver, sier Fagernes.

DEPRIMERT: - Jeg har slitt med dype depresjoner i etterkant av at jeg ble hengt ut i mediene i sommer, sier Pål Arne Fagernes til Dagbladet. Bildet er tatt i juli da han ble utestengt fra landslaget.
Hele Norges coronakart