- Jeg er ikke nervøs

Mindre enn en time før starttiden klokka 08.40 lokal tid (19.40 i Norge) vil Henrik Bjørnstad ankomme Waialae Country Club for dagens PGA-debut. Grunn: Han liker å ha dårlig tid.

Dagbladet.no følger Bjørnstads PGA-debut direkte!

HONULULU (Dagbladet.no): - Jeg vil at oppvarmingen skal gå kjapt, sier han til Dagbladet.no. - Jeg orker ikke å stå på driving rangen og slå slag etter slag før jeg skal ut. Alle har sin måte og forberede seg på, og jeg har min.

Og:

- En del av det er å ha dårlig tid.

Med andre ord: Henrik Bjørnstad stikker tåa uti for å kjenne på vannet. Han tar fart og stuper. Og det første han gjør før han skal spille en runde er å ta sandwedgen ut av bagen. Den slår han noen slag med for å bli myk og varm i kroppen.

Trener ikke putting

Etter det skynder han seg videre med jernkøllene 9, 8, 5 og 2. Før han runder av med treerspoon og driveren. Og så stikker han bortom puttinggrenen.

Mest for syns skyld.

KLAR TIL START: Henrik Bjørnstad funnet en god følelse foran PGA-debuten på Hawaii. Alle foto: Morten Pedersen
KLAR TIL START: Henrik Bjørnstad funnet en god følelse foran PGA-debuten på Hawaii. Alle foto: Morten Pedersen Vis mer

- Jeg putter ikke mye før jeg skal ut og spille, sier han. - Det blir noen få - tre kanskje - og så er jeg klar. Og det er min stil det også - jeg trener nesten aldri på putting. Det er bare sånn det er.

Natt til i dag norsk tid fant Henrik Bjørnstad det han har søkt etter siden han begynte å spille golf igjen etter juleferien: Balltreffen. Før kveldens debut er han veldig nær den følelsen han hadde da han kvalifiserte seg for PGA Touren i begynnelsen av desember.

- Den er nesten der, sier han til Dagbladet.no. - Nesten, men ikke helt. Og grunnen til at jeg sier det sånn er at jeg her og nå ikke er sikker på at jeg kan plassere ballen akkurat der jeg vil i banen. Da jeg kvalifiserte meg i Florida var jeg skråsikker på at jeg kom til å slå hvert eneste slag akkurat dit jeg ville.

En av grunnene til denne lille tvilen er den sterke og konstante vinden her på Hawaii. Det blåser hatter og høy fra morgen til kveld. Og av den grunn har ikke Henrik Bjørnstad fått anledning til å trene på alle de slagene han ønsker.

Vanskelig når det blåser

Han har stort sett konsentrert seg om å slå ballen rett fram.

- Det ideelle hadde vært å fått trene på å bevege (skru) ballen begge veier, sier han. - Men det er vanskelig når det blåser som det gjør her. For jo mer skru du setter i ballen jo mer blir den tatt av vinden. Og derfor er jeg altså litt usikker.

Men det Henrik Bjørnstad har ønsket å slå rett fram har stort sett gått dit _ rett fram. Fra tee treffer han fairway stort sett hver gang.

- Og det hjelper mye, sier han. - At utslagene mine sitter som de gjør betyr at resten av spillet er rett rundt hjørnet.

I går ettermiddag tilbragte Norges golfess en time i vektrommet der han kjørte tunge vekter på bein og rygg. Etter det var det en tidlig middag og natta. Og er det en som ikke er nervøs før kveldens debut så er det gutten sjøl.

Fordi han vet hva han kan.

- Jeg er ikke nervøs i det hele tatt, sier han. - Ja, jeg kommer sikkert til å kjenne det litt når jeg står på første tee - man skal alltid føle en viss spenning. Men jeg har ikke noe forventningspress - dette året handler ikke om at jeg må spille godt i dag og i morgen for å klare cuten.

- Akkurat det er jeg helt avslappet i forhold til.

Selvsikker

Men noe må han jo tro. Eller håpe. Eller begge deler. Det å debutere på PGA-touren er jo ikke synonymt med å spille en selskapsrunde hjemme i Drøbak. Og når det først kommer så ser han ikke flau ut en gang. Bare selvsikker.

- Jeg er overbevist om at jeg klarer cuten. Grunnen til at jeg ikke er nervøs er jo at jeg vet at jeg har spillet inne.

Og hadde Florida-følelsen vært der nå ville han siktet enda høyere.

- Og den kan jo komme, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

START KL. 19.40: Henrik Bjørnstad går 9 hull i kveld og resten i natt norsk tid.