- Jeg er ikke nervøs

Mindre enn en time før starttiden klokka 08.40 lokal tid (19.40 i Norge) vil Henrik Bjørnstad ankomme Waialae Country Club for dagens PGA-debut. Grunn: Han liker å ha dårlig tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no følger Bjørnstads PGA-debut direkte!

HONULULU (Dagbladet.no): - Jeg vil at oppvarmingen skal gå kjapt, sier han til Dagbladet.no. - Jeg orker ikke å stå på driving rangen og slå slag etter slag før jeg skal ut. Alle har sin måte og forberede seg på, og jeg har min.

Og:

- En del av det er å ha dårlig tid.

Med andre ord: Henrik Bjørnstad stikker tåa uti for å kjenne på vannet. Han tar fart og stuper. Og det første han gjør før han skal spille en runde er å ta sandwedgen ut av bagen. Den slår han noen slag med for å bli myk og varm i kroppen.

Trener ikke putting

Etter det skynder han seg videre med jernkøllene 9, 8, 5 og 2. Før han runder av med treerspoon og driveren. Og så stikker han bortom puttinggrenen.

Mest for syns skyld.

- Jeg putter ikke mye før jeg skal ut og spille, sier han. - Det blir noen få - tre kanskje - og så er jeg klar. Og det er min stil det også - jeg trener nesten aldri på putting. Det er bare sånn det er.

Natt til i dag norsk tid fant Henrik Bjørnstad det han har søkt etter siden han begynte å spille golf igjen etter juleferien: Balltreffen. Før kveldens debut er han veldig nær den følelsen han hadde da han kvalifiserte seg for PGA Touren i begynnelsen av desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer