Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke rå nok

INNSBRUCK (Dagbladet): - Jeg er ennå ikke rå nok på hoppet. I stedet for å gå rett ut hopper jeg for mye til værs over kulen. Funaki er mye råere enn meg, skyter rett ut som ei pil og bevarer farten langt bedre, sier Espen Bredesen (29) etter gårsdagens kvalifisering i Bergiselbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om han er i framgang og endte på 11. plass som beste nordmann, ble Espen Bredesen slått av Kazuyoshi Funaki med 40 meter på gårsdagens tre hopp. I de to treningsomgangene hoppet Funaki 117 og 111,5 meter, Espen landet på 103 og 97. I kvalifiseringen fløy Funaki ned til 119 meter - en meter bak Dieter Thomas bakkerekord. Espen hoppet 107,5, og var tålelig bra fornøyd.

- Målet nå er å ha framgang i hvert renn. Jeg ble nr. 15 i Garmisch, og bør komme blant de 10 beste i dag. Fortsatt treffer jeg ikke ordentlig på hoppet. Det har både med råhet og retningen i tråkket å gjøre.

- Blir jeg bare litt mer effektiv, går det fort 10 meter lenger, sier Espen Bredesen foran dagens knock-out renn i heksegryta Innsbruck.

- Skal tilbake

For ham er det ikke noe mål bare å bli beste nordmann.

- Det eneste som teller, er å komme tilbake i toppen. Funaki var best i går, men behøver ikke være det i dag. Jeg er nær ved å lykkes, og jobber hardt for å få det til igjen, sier Espen Bredesen foran møtet med østerrikeren Michael Kury i førsteomgangen som er ren utslagning.

Henning Stensrud hopper mot sveitseren Simon Ammann, Roar Ljøkelsøy mot finnen Janne Ahonen, Tommy Ingebrigtsen mot østerrikeren Martin Höllwarth og Lasse Ottesen mot franskmannen Jerome Gay om en plass i finaleomgangen (de 25 knock-out vinnerne pluss de fem utslåtte hopperne med høyest poengsum).

På sletta?

Vinden kan fort gjøre rennet til ren bingo. I går skiftet det hele tida, fra bakvind til oppdrift. Den eneste som ikke lar seg affisere av forholdene, er flyfenomenet Kazuyoshi Funaki.

- Hvis alt klaffer for ham, kan Funaki lande på sletta, mener landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

- I kvalifiseringen i går var han ikke særlig god på hoppet. I flyfasen derimot var han klart best, og landet på 119 meter. Funaki flyr parallelt med bakken, og kan ta av hvis han både lykkes i satsen, har oppdrift og får overkroppen under skiene, sier Trond Jøran Pedersen.

Råest av alle

Av verdens mange råe skihoppere er Funaki den aller råeste. Han er også den som er nærmest å få til dykkstilen, som Dagbladet presenterte på forvinteren.

Funaki har ennå ikke hatt overkroppen under skiene i noen av Hoppukerennene, men vil kanskje ha det i skiflygings-VM i Oberstdorf om tre uker?

Han vant i Innsbruck i fjor, og satser på å kopiere bedriften i dag. Funaki slo landsmannen Hiroya Saitho (nr. to i kvalifiseringen i går) med 5,9 poeng på ett hopp, og er storfavoritt i Bergiselbakken.

<B>SNART PÅ TOPPEN?</B> -Fortsatt treffer jeg ikke ordentlig på hoppet, sier Espen Bredesen. - Blir jeg bare litt mer effektiv, går det fort 10 meter lenger, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!