Pål André Helland

- Jeg er ikke redd

Pål André Helland fortsetter som ekspert i Viaplay og skal nå være Premier League-ekspert ved siden av fotballkarrieren. - Den eneste vinneren her er kjæresten min, sier Helland.

SPILLER OG EKSPERT: Lillestrøm og Viaplays Pål André Helland. Foto: Shad Madian / Dagbladet
SPILLER OG EKSPERT: Lillestrøm og Viaplays Pål André Helland. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg gleder meg stort. Jeg er jo en fotballnerd så jeg ser jo alt av kamper og har vokst opp med å følge Premier League.

Det forteller Pål André Helland til Dagbladet når vi møter han i forbindelse med Viaplays Premier League-lansering. Lillestrøm-vingen skal bidra som ekspert for kanalen gjennom sesongen og kombinere det med å selv spille fotball.

Og skal vi tro trønderen selv, så er det ikke noe problem.

- Det går ti minutter fra jeg går ut døra hjemmefra til jeg er i studio. Kampene hadde jeg sett uansett, sier Helland og mener at det til og med hjelper på kjærlighetslivet:

SAMBOERE: Pål André Helland og Linn Lyngmo. Her avbildet etter cupfinalen i 2016. Foto: Berit Roald / NTB
SAMBOERE: Pål André Helland og Linn Lyngmo. Her avbildet etter cupfinalen i 2016. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Den eneste vinneren her er kjæresten min som slipper å være passiv tilskuer til at jeg ser TV og i tillegg slippe å late som hun engasjerer seg i synspunkter jeg har om kampen. Det gir hun jo faen i. Nå får hun litt fri fra fotballen og meg når det er Premier League-kamper.

For det går nemlig ikke alltid stille for seg når Helland ser fotball i stua.

Til Romerikes Blad kunne Lillestrøm-spilleren i april røpe at han hadde fått kjeft at samboer Linn Lyngmo etter at han jublet så høyt foran TV-en da LSK utliknet på overtid mot Molde at han hadde vekket den yngste datteren.

- Da fikk jeg kjeft av fruen. Hun mente jeg burde holde kjeft, men jeg ble så glad at jeg ikke klarte å holde igjen jubelen, sa Helland avisa.

LSK-SPILLER: Trønderen Helland gikk fra Rosenborg til Lillestrøm i 2021. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
LSK-SPILLER: Trønderen Helland gikk fra Rosenborg til Lillestrøm i 2021. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer

- Ikke redd

Ekspertrollen er imidlertid en av mange i Norge har sterke meninger om, men Helland frykter overhodet ikke å bli påvirket av kritikk når han skal mene ting om ligaen som betyr så mye for så mange i Norge.

- Jeg er ikke redd. I fotball er det helt ufarlig å ha meninger. Det finnes ingen fasit og det er hele grunnen til at fotball er så interessant, sier Helland og fortsetter:

- Og så har jeg i løpet av min tid på fotballbanen og den typen jeg har vært, blitt vant til at ikke alle er enig med meg. Så om jeg sier noe som noen supportere er uenig i og får litt pepper på sosiale medier så preller det av som vann på gåsa. Jeg er parat til å takle det.

GOLAZO: Pål André Helland serverte publikum på Åråsen en skikkelig superscoring da LSK slo Jerv 3-0 i årets andre serierunde i Eliteserien. Video: Eurosport / Discovery + Vis mer

- Lyst til å jobbe med fotball

Men hvor lenge Helland har igjen på fotballbanen er han slettes ikke sikker på selv. Skadene, som blant annet holdt han ute av den nevnte kampen mot Molde, har plaget han i mange år, men når Helland har vært skadefri har han fortsatt levert bra.

- Jeg har lyst til å spille fotball så lenge jeg er god nok til å dominere på toppnivå. Og når jeg er frisk så føler jeg fortsatt at jeg er god nok spille veldige gode kamper i Eliteserien, sier Helland.

Når han legger fotballskoa på hylla så vil han likevel ikke være ferdig med fotballen helt.

LERKENDAL: En lettet Pål André Helland brukte en bordellmetafor til å advare lagkamerater om å ikke ta av etter seieren. Video: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

- Jeg har lyst til å jobbe med fotball. Jeg har lært såpass mye om meg selv at jeg må gjøre noe jeg liker å holde på med, hvis ikke så blir det litt halvgjort, sier Helland.

Trønderen syntes fotball er «sjukt interessant» og ønsker å ta med seg det han har lært i klubbene han har vært i videre.

- I en fotballgarderobe så har du alt fra prester til likskjendere. Hadde ikke de drevet med fotball så hadde noen vært leger og advokater og så hadde en kanskje vært kriminell, men det er fotballen som holder dem sammen. Det å klare å få alle de menneskene til å få en felles forståelse, kjøpe det samme konseptet og være veldig glad i hverandre er veldig unikt i lagidrett, sier Helland.

- Det høres ut som det bor en trener i deg?

- Vi får se, jeg syntes det er jævlig interessant. Så har jeg gjort meg en del ideer om klubber og plasser jeg har vært der det har fungert og der det ikke har fungert og hvorfor det har vært sånn, sier Helland og håper han også kan ta med seg de erfaringene inn i ekspertrollen.

Helland skal bidra som ekspert for Viaplay sammen med en rekke andre profiler.

Eirik Bakke og Sigrid Heien Hansen er hovedekspertene til kanalen gjennom sesongen. Tor Ole Skullerud og Kasper Wikestad blir kanalens foretrukne kommentatorteam.

Også flere kjente navn skal være med i dekningen. John Arne Riise, Steffen Iversen og Andrine Hegerberg er noen av dem som blir med i ekspert-teamet, sammen med Helland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer