- Jeg er ikke så feit som jeg ser ut på banen

Folk roper «tjukkas» etter Veigar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva føler du nå?

3 ting

3 ting Veigar ikke klarer seg uten 

• Snusboksen

• Mobiltelefonen

• Mat - jeg må ha en «sleazy» take away minst én gang i uka.

3 ting Veigar klarer seg uten

• Folk som tygger tyggis og smatter.

• Cola. Jeg var en gang avhengig. Det var sånn at jeg tok et glass Cola istedenfor et glass vann. Nå ser det ut som jeg klarer meg fint uten.

• Noe mer har jeg ikke.

3 ting Moa ikke klarer seg uten

• Playstation med Fifa.

• Bilen min.

• Kanskje dama? Ja, jeg får score noen poeng der og si dama.

3 ting Moa klarer seg uten

• Folk som kommer for seint.

• Folk som ikke tar vare på familien.

• Folk som ikke står for det de sier.

Moa: - Jeg føler ikke så veldig mye akkurat nå. Jeg er ganske sliten etter forrige kamp, men vi gleder oss til cupfinalen, det blir moro.

Veigar: - Jeg føler meg utrolig bra. Det er mye lettelse vi har fått ut av kroppen etter at vi klarte å avgjøre i serien.

Hvorfor vinner ditt lag cupfinalen?

Moa: - Fordi vi... Jeg holdt på å si at vi er et bedre lag, men det er kanskje litt dumt å komme med det nå. Jeg tror vi har en fair sjanse til å vinne. Vi har vært gode i det siste og vi får håpe at Stabæk fortsatt koser seg og er i sjampanjemodus. Da kan vi ta gullet.

Veigar: - Denne sesongen har vi vært et bedre lag enn Vålerenga. Vi skal bare tenke på oss selv. Vi vinner garantert hvis vi spiller vårt eget spill.

Hvilken tidligere finale husker du godt?

Moa: - Var det Brann-Lyn, da de vant 4-0 eller noe sånt? Jeg synes ikke det har vært noen sånne store kamper de siste åra. Brann-kampen er den eneste jeg husker med mange mål.

<strong><b>GODE TIL Å SYNGE:</strong></b> Søndag møtes Veigar Pall Gunnarsson (t.h.) og Mohammed «Moa» Abdellaoue i cupfinalen. I Sportmagasinet i dag avslører begge at sangstemmen er deres skjulte talent.
GODE TIL Å SYNGE: Søndag møtes Veigar Pall Gunnarsson (t.h.) og Mohammed «Moa» Abdellaoue i cupfinalen. I Sportmagasinet i dag avslører begge at sangstemmen er deres skjulte talent. Vis mer

Veigar: - Nå har jeg aldri spilt cupfinale selv, men jeg husker veldig godt da Stabæk vant i 1998, fordi da spilte Helgi Sigurdsson for dem. Jeg husker at jeg satt hjemme i stua på Island og så høydepunktene. Helgi scoret to mål, og jeg tenkte at jeg hadde lyst til å gjøre det samme.

Hva er det viktigste i livet ditt nå?

Moa: - Nå, som det alltid har vært: familie, venner og fotball. Det er det som er viktig for meg.

Veigar: - Det er familien min. Jeg har nettopp fått en sønn, og vi har en fra før, så selvfølgelig er det viktigste å ta vare på familien. Å være en god pappa.

Hva er det største du har opplevd?

Moa: - Av det jeg kommer på nå, må være å bli tatt ut på landslaget. Å debutere fra start var helt sinnssykt. Før jeg kom til Vålerenga drømte jeg om å spille på Ullevaal foran Klanen, og så fikk jeg den drømmen oppfylt, og så i tillegg fikk jeg lov til å spille for landslaget. Det var noen forfall, så jeg fikk beskjeden av Daniel Fredheim Holm. Han ble kontaktet av lagleder eller noe sånt. Han ringte meg seinere, og det første han sa var «jeg kødder ikke nå». Og så sa han at jeg var tatt ut.

Veigar: - Da sønnene mine ble født, er det største. Fotballmessig er det seriemesterskapet. Det var utrolig stort.

Hva er din tyngste karriereskuffelse?

- Jeg er ikke så feit som jeg ser ut på banen

Moa: - Jeg har ikke vært med på så mye. Jeg har vært langt nede etter de skadene jeg har hatt. Ikke den siste, men da jeg var i Skeid, for eksempel. Motivasjonen, jeg lurte på om jeg hadde lyst til å fortsette. Jeg følte at jeg fikk skade på skade og var ute i tre-fire måneder hele tida. Det var en periode jeg vurderte å gjøre andre ting, men heldigvis fortsatte jeg. Det går alltid opp og ned, men jeg fortsatte fordi det er dette jeg har lyst til å holde på med.

Veigar: - Det må være da jeg dro til Drammen og Strømsgodset i 2001. Da var det første gang jeg prøvde meg som proff, og det ble en katastrofesesong for meg. Jeg brakk beina og fikk ikke trent. Jeg hadde lyst til å reise hjem. Det føltes bare feil. Så jeg dro til Island, og hadde to kjempefine sesonger der og vant ligaen to ganger. Så fikk jeg tilbud om å gå til Stabæk, og det hørtes veldig spennende ut, men historien holdt på å gjenta seg. Stabæk hadde akkurat rykket ned. Jeg fikk lite spilletid i starten og alt gikk dårlig. Jeg tenkte ikke at jeg skulle legge opp, men på å spørre om å dra hjem igjen for å ha fotball som en litt lavere prioritet etter familien og noe annet. Heldigvis gjorde jeg ikke det.

Hva er ditt beste Ullevaal-øyeblikk?

Moa: - Målet mot Bodø/Glimt, og da jeg feiret foran Klanen. Det og målet mot Rosenborg, det var det første på Ullevaal.

Veigar: - Det har vært få. Det er ikke ofte vi slår Vålerenga eller Lyn på Ullevaal. Vi slo Lyn 4-1 i 2006. Da scoret jeg to mål. Det er kanskje det største øyeblikket mitt på Ullevaal. Men hvis det skuddet som traff stanga mot Norge her forleden hadde gått inn, hadde det selvfølgelig vært det største.

Hvilke av egenskapene til den andre ville du hatt?

Moa: - Jeg synes Veigar er en jævlig bra fotballspiller. Han har et bra touch, han er bra feilvendt og rettvendt. Hvis jeg skulle hatt noe, måtte det være overblikket og pasningsfoten.

Veigar: - Jeg skulle gjerne vært like god med venstrebeinet og gjerne like målfarlig som ham, fordi han er utrolig målfarlig.Vålerenga har ikke hatt en toppscorer med mer enn ti mål de siste 12-13 åra, tror jeg. Hvis Moa hadde spilt i Stabæk, hadde han hatt 15 seriemål.

Hva er den beste avgjørelsen du har tatt?

Moa: - Å dra til Vålerenga. Det var litt mas fram og tilbake, men da Vålerenga kom på banen, var det ikke så mye å tenke på.

Veigar: - Det var sikkert da jeg fikk tilbud om å dra til Stabæk, og at jeg tok tilbudet. Jeg var redd for at det skulle skje det samme som i Drammen. Det så jo sånn ut til å begynne med, men er blitt helt annerledes etterpå.

Og den dårligste?

Moa: - Jeg kommer ikke på noe.

Veigar: - Jeg vet ikke, det er vanskelig. Det kan være å dra til Strømsgodset. Jeg var desperat etter å komme meg bort fra Island. Jeg dro dit med dårlig lønn og visste ikke helt hva som ventet. Det var en dårlig avgjørelse. Jeg burde nok blitt på Island. Men jeg lærte mye av det.

Hva er det beste rådet du noen gang har fått?

Moa: - Å ha det morsomt, stole på meg selv og ha trua på mine egne ferdigheter. Jeg har fått de rådene fra forskjellige hold. Det er sånne ting jeg har hørt fra venner og familie. Jeg vet hvem jeg skal høre på og ikke.

Veigar: - Jeg husker ikke hvem det var, men etter den vanskelige 2004-sesongen med Stabæk, klarte noen å overbevise meg om å fortsette.

Hva er den største utfordringen du står overfor i dag?

Moa: - Jeg vet ikke. Jeg må bare fortsette å gjøre det jeg alltid har gjort, og prøve å ikke tenke altfor mye. Det hender at jeg legger for mye press på meg selv. Det har gått bra i år, så jeg må unngå å tenke at jeg skal vise meg fram hele tida. Jeg har egentlig alltid lagt press på meg selv.

Veigar: - Det er å prestere med Stabæk. Gjøre det bra og holde nivået som jeg har vært på de siste fire åra. Det er en stor utfordring å prestere like bra hvert år.

Den viktigste erfaringen du har høstet fra idretten og livet?

Moa: - Gjennom fotballen har jeg hatt tunge tider, med motgang og skader, og jeg tror at det har gjort meg sterkere både som spiller og menneske.

Veigar: - Da jeg fikk min første sønn, ble jeg liksom voksen. Da var jeg ikke en unggutt lenger. Da måtte jeg tenke helt annerledes på livet. Å bli pappa gir et utrolig stort ansvar, så jeg fikk et nytt syn på alt sånt tull som å dra på byen og feste og sånn. Jeg begynte å tenke at jeg faen meg burde skjerpe meg og få inn litt penger. En fotballkarriere er kort. Jeg må tjene så mye penger jeg kan for å passe på ungene mine og gi dem den beste starten på livet.

Hva er de avgjørende grunnene til at du ble fotballspiller?

Moa: - Jeg startet å spille organisert fotball da jeg var sju-åtte år. Da var det fordi alle klassekameratene gjorde det, og de fikk meg med å spille i Hasle/Løren, min første klubb. Det var morsomt.

Veigar: - Jeg hadde lyst til å bli proff da jeg var ni-ti år gammel. Fotball har alltid vært nummer én, og det er en greie jeg elsker å gjøre. Jeg har alltid hatt lyst til å komme så langt som mulig som fotballspiller. Hvis du har trua på noe og satser hardt nok, så klarer du det.

Om du ikke spilte fotball, hva skulle du da ha gjort?

Moa: - Det er vanskelig å si, ass! Jeg tror nok jeg hadde jobba med barn og ungdom. Jeg gikk to år på førskolelærerutdanningen før jeg gikk til Vålerenga. Jeg er veldig opptatt av det, og det er noe jeg har lyst til å jobbe med etter fotballen.

Veigar: - Jeg vet ikke, kanskje vært fotballtrener? Jeg hadde vel prøvd og fått meg en god jobb og jobbet som en vanlig mann. Jeg er ikke ferdig med noen ting på skolen fordi jeg bestemte meg for å bli fotballspiller så tidlig. Jeg har ikke tenkt på noe annet. Kanskje jeg hadde jobba i butikk eller noe sånt.

Hva er ditt skjulte talent?

Moa: - Synge, kanskje. Noen sier jeg er flink til å synge, andre ikke. Det blir litt «Singstar» på «Playstation».

Veigar: - Jeg er utrolig god til å synge, overraskende bra faktisk. Hvis jeg ikke hadde vært fotballspiller, ville jeg sikkert satset på «Idol», he-he. Jeg synger hele tida. Før kamper hører jeg på musikk og synger med.

Hva er din største flause?

Moa: - Jeg vet ikke om det bør tas opp her nå, he-he. Nei, det er ikke noe jeg har lyst til å ta opp.

Veigar: - Jeg husker i hvert fall veldig godt da jeg var i barnehagen på Island. Jeg var sikkert fem år. Da pisset jeg på meg, og barnehagedama tok meg inn - da skulle alle barna spise - og hun begynte å skifte på meg rett foran alle de andre. Hun tok av meg buksa og trusa. Jeg sto der halvnaken. Jeg husker at de andre barna så på meg. Jentene også. De lurte på hva som skjedde. Det var veldig flaut.

Hvem har vært dine mentorer og forbilder?

Moa: - Jeg har noen jeg prater mer med enn andre hvis det er noe jeg lurer på, folk jeg kan få gode råd fra. Jeg prater med den tidligere treneren min i Skeid, Ronny Holmedal. Han var blant annet juniortreneren min. Jeg føler ikke at jeg har hatt noen mentorer, men jeg har gode venner og familie rundt meg som jeg prater med.

Veigar: - Bestefaren min har vært forbildet. Han var en utrolig fin mann. Han var alltid blid og god, og alltid klar for alt. Jeg så han aldri sint eller skuffa. Jeg hadde et godt forhold til ham. Han het Pall Valdason. På fotballbanen er Alessandro Del Piero forbildet mitt. Han er en utrolig god spiller og så spiller han i samme posisjon som meg.Jeg håper å møte ham og Eipur Gupjohnsen i Champions League om et år.

Hvem er ditt livs store kjærlighet?

Moa: - Hun heter Marianne Løvberg. Hun har jeg vært sammen med i snart fem år og vi har det veldig bra.

Veigar: - Det er kjæresten min. Vi har vært sammen siden vi var 16 år og venner siden vi var sju. Hun heter Gudrun Iris Palsdottir.

Hva gjør en person sexy i dine øyne?

Moa: - Hun må ha glimt i øyet. Smilet er viktig. Jeg er ikke en veldig sånn puppe- eller rumpemann, men hun må se bra ut.

Veigar: - Jeg synes det er sexy når kjæresten min kler seg fint og har litt sexy klær. Det er fint. Trange bukser og trang topp.

Hvem er Norges mest sexy person?

Moa: - Det er nok av sexy personer i Norge, men jeg så et bilde i går, av hun Marianne Aulie. Hun ser bra ut, ass, jeg tror jeg skal gå for henne... Ja, jeg går for henne.

Veigar: - Det er kjæresten min, men det er noen norske, kjente, fine damer. For eksempel... Åh, hva heter hun? Hun har jobbet som værmelder i TV2 tidligere. Jeg husker ikke. Men norske damer er veldig fine, også islandske og andre fra Skandinavia.

Hva bryr du deg om i verden?

Moa: - Som jeg har vært inne på: det som er viktigst for meg er familie, venner og fotball. Pluss at jeg er veldig opptatt av barn og ungdom. Det holder meg opptatt.

Veigar: - Jeg bryr meg om mye faktisk, barna i Afrika som sulter. Det synes jeg er veldig trist. Jeg bryr meg mye om situasjonen rundt «9/11». Jeg følger tett med på det. Nå snakker man jo til og med om at det var USA selv som gjorde det. Det hadde jo vært helt sinnssykt. Jeg synes også det er trist med alle krigene som pågår i verden.

Hva irriterer og frustrerer deg?

Moa: - Mye rart. Folk som kommer for seint til avtaler, men det blir kanskje litt dumt å si (Moa kom et kvarter for seint til intervjuavtalen, journ.anm.). Det er egentlig mye forskjellig. Folk som ikke tar vare på venner og familie, som ikke har egne meninger og tør å stå for det de sier.

Veigar: - Det første jeg kommer på er at folk som smatter med tyggis irriterer meg veldig. Det irriterer meg helt sinnssykt, faktisk. Det er frustrerende når det går dårlig på jobb, på fotballbanen, men den tyggisgreia irriterer meg mest i hele verden.

Hva ville folk aldri trodd om deg?

Moa: - Jeg tror folk har inntrykk av at jeg er veldig rolig og laidback og at jeg tar ting som det kommer, men jeg hører ofte at jeg er en ganske morsom person. Det er mulig folk ikke har den oppfatningen av meg, men jeg liker å få folk til å le.

Veigar: - Jeg får alltid ting ropt etter meg når vi spiller på bortebane. Folk skriker liksom «tjukkas» og «feite jævel» og sånn. Men jeg er kanskje i mitt livs form akkurat nå. Jeg er ikke så feit som jeg ser ut på banen, ha-ha. Det hadde ikke folk trodd om meg.

Hvem ville du ha invitert til middag?

Moa: - Jeg hadde invitert Denzel Washington, Maradona og Russell Peters.

Veigar: - Robbie Williams, min favorittsanger, og Alessandro Del Piero. Jeg skulle invitert dem til middag hjemme hos meg, det tror jeg kunne vært kult.

Fortell oss din morsomste historie fra idrettsbanen!

Moa: - He-he, på treningsleir skjer det mye dritt, men jeg bør kanskje ikke gå inn på det med tanke på de andre spillerne. Nei, jeg har ikke noe.

Veigar: - Da jeg spilte på juniorlaget til min første klubb på Island, var bestekompisen min og jeg på samme lag. Jeg scoret et mål og så skulle vi feire. Vi løp rundt, og til slutt kom han mot meg. Vi hoppet og klemte hverandre i lufta, men da vi landet, smalt vi knærne våre inn i hverandre. Vi klarte nesten ikke gå og ble veldig hovne i knærne. Begge måtte byttes ut. Det er morsomt å le av i ettertid.

Den beste plata?

Moa: - Jeg husker ikke sist jeg kjøpte en plate. Det må ha vært den nyeste til Michael Jackson. Jeg hører i hvert fall mye på RnB. Siste nå er vel «Miss Independent» med Ne-Yo.

Veigar: - Jeg kjøper aldri cd-er. Men det må være noe med Robbie (Williams). Jeg vet ikke om han har gitt ut «Greatest Hits», men hvis den finnes, så er det den beste.

Den beste boka?

Moa: - Jeg leser ikke bøker. Den siste jeg leste er «Da Vinci-koden». Den leste jeg 30 sider av. Da ble den kjedelig, så jeg gadd ikke mer.

Veigar: - Jeg leser aldri. Jeg har kanskje lest tre bøker i hele mitt liv, men jeg leste «Da Vinci-koden», og den var bra.

Den beste filmen?

Moa: - «American Gangster».

Veigar: - Den beste filmen, det er enkelt å svare på. Det er «Terminator II». Den kom vel i 1994, tror jeg. Det er en film som fortsatt imponerer. Det som er viktig å huske er hvilket inntrykk du fikk første gangen du så en film.

Hva føler du nå?

Moa: - Jeg føler for å dra hjem og legge meg.

Veigar: - Jeg føler meg helt ok. Jeg begynner å glede meg veldig til cupfinalen. Ellers føler jeg meg veldig lik som da vi begynte.

IKKE SÅ FEIT: Veigar Pall Gunnarsson mener han ikke er så tjukk som han ser ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer