ET VARSEL PÅ DET SOM SKULLE KOMME: Stig Inge Bjørnebye med den legendariske keeperen Bruce Grobbelaar i Liverpool i 1992. Fem år senere var han, som eneste nordmann hittil, tatt ut på årets lag i Premier League.Foto: Scan Press/ Dagbladet
ET VARSEL PÅ DET SOM SKULLE KOMME: Stig Inge Bjørnebye med den legendariske keeperen Bruce Grobbelaar i Liverpool i 1992. Fem år senere var han, som eneste nordmann hittil, tatt ut på årets lag i Premier League.Foto: Scan Press/ DagbladetVis mer

- Jeg er ikke så opptatt av enkelthendelser i en karriere, men akkurat den meritten der er jo veldig stas

Bjørnebye er eneste nordmann som har vært på årets lag i Premier League.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Årets lag i Premier League, altså laget som stemmes fram av spillerne selv, er muligens den mest prestisjetunge elleveren som blir tatt ut i løpet av året.

Så lenge det er spillerne selv som setter opp sin drømme-ellever og sender den inn til spillerforeningen betyr et uttak her at man har imponert flere enn sine egne fans og medspillere. For reglene er sånn at man ikke kan stemme på spillere fra eget lag, og dermed har man altså blitt stemt inn på laget av samtlige av motstanderne sine i ligaen.

Årets lag i Premier League: Keeper: David de Gea (Manchester United)Forsvar: Branislav Ivanovic (Chelsea), Gary Cahill (Chelsea), John Terry (Chelsea), Ryan Bertrand (Southampton)Midtbane: Alexis Sánchez (Arsenal), Nemanja Matic (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea) Angrep: Harry Kane (Tottenham), Diego Costa (Chelsea)

I år er det blant annet seks Chelsea-spillere med på dette laget, men historisk, altså siden Premier League-starten i 1992, er det bare én nordmann som har fått plass i dette gjeve selskapet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn