GÅR DET HELT GAALT? Tidligere Manchester United-spiller Gordon McQueen er usikker på om Louis van Gaal er rett mann for Manchester United. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters/NTB Scanpix
GÅR DET HELT GAALT? Tidligere Manchester United-spiller Gordon McQueen er usikker på om Louis van Gaal er rett mann for Manchester United. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters/NTB ScanpixVis mer

- Jeg er ikke sikker på om han er skikket til jobben

Tidligere United-spiller ser flere uromomenter.

(Dagbladet): I dag ble det endelig klart at nederlandske Louis van Gaal tar over som manager i Manchester United. Klubben har gitt van Gaal en treårskontrakt. Han starter i United-jobben etter at han har ledet Nederland i fotball-VM i Brasil.

- Med van Gaal har vi sikret oss en av de mest enestående managerne i dagens fotball, sier nest-styreformann i United, Ed Woodward.

Det er imidlertid ikke alle som er like sikre på det. Gordon McQueen spilte i Manchester United fra 1978 til 1986, og har i senere år jobbet som fotballekspert i Sky Sports.

- Van Gaal kommer med en fantastisk CV, men jeg er ikke sikker på om han er skikket til å lede Manchester United, sier McQueen til Goal.

På godfot med Ferguson Han tror nøkkelen til suksess er å komme overens med Sir Alex Ferguson, som fortsatt er en viktig person på Old Trafford. McQueen mener det er to sterke personligheter som må samarbeide for å få fram det beste i spillerne på banen.

The Telegraph-journalist Mark Ogden skrev for noen dager siden at nederlenderen ville ha med seg Ryan Giggs i støtteapparatet på Old Trafford. Det fikk han helt rett i da det i dag ble bekreftet at Ryan Giggs er Louis van Gaals nye assistent.

- Jeg vet ikke om van Gaal ønsket Ryan som sin assistent eller om han var tvunget til å ansette ham, sier McQueen, som ikke ville vært overrasket om det siste var tilfellet.

Ny kaptein Blant endringene på Old Trafford, er det ventet at Robin van Persie overtar kapteinsbindet.

- Jeg kan forstå hvorfor han vil bruke en han kjenner godt, men da Wayne Rooney signerte sin nye kontrakt, er jeg sikker på at han forventet å være kaptein de neste fire-fem sesongene, så dette vil komme som et slag i trynet, sier McQueen.