- Jeg er ikke sjefen etter dette

Aksel Lund Svindal kjørte seg opp fem plasser og vant.

(Dagbladet.no) Aksel Lund Svindal fikk en fantastisk start på sesongen, da han i ettermidag kjørte inn til seier i storslalåmen i Sölden.

Han lå bare på en 6. plass etter den første omgangen, men ga alt i finalen og fikk ei kjempetid. Ingen av de fem løperne som var bedre i førsteomgangen klarte å hamle opp med tida hans.

- Jeg er kanskje ikke sjefen etter dette, men det er veldig greit å markere at de andre ikke skal få det lett hvis de skal slå meg, sier Aksel Lund Svindal til NTB

- Taktisk smart

Ted Ligety og Kalle Palander kom på de neste plassene, henholdsvis 0,32 og 0,39 sekund bak nordmannen.

- Jeg vil vel si at annenomgangen min her var taktisk smart, men jeg fant også en veldig fin rytme i kjøringen min. Jeg visste jo også at jeg hadde en del å gå på etter førsteomgangen som var preget av flere feil øverst, men veldig bra kjøring nederst.

Lund Svindal gjorde noen småfeil i det første henget i førsteomgangen, som gjorde at han tapte tiendeler til de beste. Ligerty ledet da halve konkurransen var gjennomført, 1,17 sekund foran Aksel på 6. plass.

- Det gikk fort i de partiene av løypa der jeg ikke gjorde feil. Særlig er jeg fornøyd med kjøringen min i det nederste partiet inn mot mål, sa Lund Svindal til NTB før finaleomgangen.

FANTASTISK OMGANG: Aksel Lund Svindal smadret konkurrentene i 2. omgang og vant i verdenscupåpningen. Foto: AFP
FANTASTISK OMGANG: Aksel Lund Svindal smadret konkurrentene i 2. omgang og vant i verdenscupåpningen. Foto: AFP Vis mer

I den avgjørende omgangen gikk det fort hele veien.

Dermed fikk den regjerende verdenscupvinneren en kjempestart på sesongen. Målsettingen hans er klar: Han skal vinne krystallkula denne sesongen også.

- Jeg er ikke sjefen etter dette
- Jeg er ikke sjefen etter dette
PALLEN: Kalle Palander, Aksel Lund Svindal og Ted Ligety.
MESTEREN: Aksel Lund Svindal vant VM-gull i storslalåm forrige sesong og det aller gjeveste - verdenscupen sammenlagt.