- Jeg er ikke skadd

Norges raskeste mann friskmelder seg selv og tror på finale på 100 meter.

BEIJING (Dagbladet.no): Jaysuma N\'Dure har lagt opp til et stramt sprintløp i Beijing. I beste fall får han åtte løp på seks dager om han skulle nå finalene på både 100 og 200 meter.

Det kan bli tøft for bein som har vært ute med skade i nesten hele år.

- Jeg tenker ikke på skaden, jeg vil ikke det, sier Jays på pressekonferansen han holder i utøverlandsbyen i morges.

- Jeg er ikke skadd, jeg vil bare løpe, fastholder han.

Ikke nervøs tross skadene

Også trener Olav Magne Tveitå er klar på at skaden ikke er noe tema to dager før han skal løpe.

- Vi har ingen skadesituasjon nå, det er et avsluttet kapittel. Vi har gode forhåpninger om at dette skal gå bra.

N\'Dure selv har som mål om å nå finalene på begge distansene. Han mener han ikke er nervøs og har alt under kontroll. Likevel har han ikke mer enn fem starter på hundremeter i år, og han ble skadd i to av dem.

PSYKISK KNALLSTERK: Trener Olav Magne Tveitå mener det ikke er noen andre sprintere i Beijing som matcher Jaysuma N\'dure på det mentale. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
PSYKISK KNALLSTERK: Trener Olav Magne Tveitå mener det ikke er noen andre sprintere i Beijing som matcher Jaysuma N\'dure på det mentale. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Den eneste starten han har på 200, løp han ifølge seg selv bare i 150 meter.

- Jeg skulle gjerne hatt flere 200-metere i beina før OL. Det har selvfølgelig noe å si at jeg ikke har løpt så mange konkurranser på det i år, sier Jays.

- Men det påvirker meg ingenting at jeg ikke har løpt 200.

I verdenstoppen mentalt

Ifølge både Jays og trener Tveitå er hans største styrke som toppidrettsutøver at han klarer å være helt upåvirket av det som skjer rundt ham. Mentalt mener Tveitå at det ikke er noen andre sprintere her som matcher ham.

Og da koker det hele ned til den trøblete sesongen han har hatt så langt.

- Vi vet ikke hva han er god for på 200. Derfor tror jeg han har mest å hente på 100 meter. Det er over to uker siden han har kjent noe som helst til skaden, så nå er beina faktisk hundre prosent i orden for første gang i år, sier Tveitå til Dagbladet.no.

Treneren tror det kommer til å bli knalltøft å komme seg til finalen, og at man muligens må ned i 10.15 for å komme seg videre fra kvartfinalene. Jayz har 10.01 fra Doha i år, og 10.02 fra London. Sprinteren ble skadd i begge løpene.

- Jeg er ikke skadd

- Jeg aner ikke hvor fort jeg kan løpe, det vet bare han der oppe, sier Jays og peker opp i lufta.

- Men jeg har løpt 10.01 og 10.02 i år. Det vet jeg, smiler han.