«Jeg er ikke slått ennå»

Kjell Inge Røkke nekter å gi opp sjøl om avstanden fram til «Victory 1» økte til 32 poeng under Formel-1-racet i Tyrkia i går. «Victory»-teamet vant, mens Røkke endte på 3. plass.

- Klart det blir tøft, men jeg er ikke slått ennå. Og blir det ingen VM-tittel, kan jeg alltids satse på å bli beste med bensinbåt, fleiper Kjell Inge Røkke.

Arabiske «Victory 1» går på diesel, og sjøl om den er noe tyngre enn Røkkes Jolly Motor, har Ali Nasser 250 hestekrefter mer. Dermed blir båten vesentlig raskere enn «Jolly Motor». I gårsdagens race i Istanbul kom «Victory 1» i mål 55 sekunder foran Kjell Inge Røkke på tredjeplass. Røkke holdt en gjennomsnittsfart på 210 kilometer i timen.

Ble frakjørt

Gjennom pressetalsmann Rolf Nereng sier Kjell Inge Røkke at han er kjempefornøyd med gårsdagens tredjeplass.

Han var med i teten de seks første av 13 runder, men ble forbikjørt av «Victory 1» og «Victory 7».

- Så lenge jeg kommer på pallen, er jeg fornøyd. Jeg kunne ikke gjøre noe med de to «Victory»-båtene. De gikk bare fortere enn «Jolly Motor», sier Røkke.

Sjøl om avstanden fram til araberne Ali Nasser og Khalfan Harib i «Victory 1» økte til 32 poeng, nekter Kjell Inge Røkke å gi opp.

Avgjort til helga

- Det er fortsatt tre runder igjen. «Victory 1» kan få en mekanisk feil, og da utliknes forspranget raskt.

Kampen om VM-tittelen kan bli avgjort i tyrkiske Marmaris allerede til helga. Vinner «Victory 1», må Kjell Inge Røkke bli nummer to for å ha teoretiske muligheter til å vinne sammenlagt.

  • Bjørn Rune Gjelsten i «Spirit of Norway» tok teten fra start, men fikk ganske snart problemer med girkassa. Sjøl med en full stopp etter åtte runder, klarte han likevel å kjøre inn til femteplass. Dermed beholder Gjelsten tredjeplassen i sammendraget - seks poeng bak Kjell Inge Røkke.
GIR SEG ALDRI: </B>Kjell Inge Røkke og Jim Dyke kom på pallen i går, men klarte ikke å kappe ned på forspranget til «Victory 1», som vant racet.