- Jeg er ikke snurt

I morgen kommenterer Arne Scheie sin kanskje aller siste tippekamp fra England.

Viasat sikret seg i går rettighetene til deler av engelsk toppfotball. TV-stasjonen skal vise engelsk førstedivisjon de neste to sesongene, FA-cupen og det engelske landslagets hjemmekamper fram til 2008. Mens Canal Plus fortsatt skal vise kampene fra Premier League.

Penga rår

NRK startet med tippekamper i 1969. Statskanalen mistet Premier League i 1995, og har siden vist engelsk 1. divisjon. Kanalens «Mr. Pling», Arne Scheie, tar nederlaget med fatning.

- Jeg er ikke snurt. Det er ingenting som overrasker meg lenger. Penga rår. Men jeg ønsker ikke å være selvmedlidende, sier Scheie til Dagbladet.

I morgen er han på plass i kommentarboksen for å dekke West Bromwich mot Crystal Palace. Scheies 124. kamp.

- Hvordan blir det å være på din kanskje siste tippekamp?

- Når du sier det, så vil jeg nok tenke på det.

- Men det jeg er mest opptatt av, er at vi kan få gi seerne norsk fotball. Det er det folk vil ha nå, sier Scheie.

For «menigheten»

NRKs sportssjef Grethe Johnsen mener engelsk 1. divisjon var et godt tilbud for «menigheten».

- Dette er ikke noe stort tap for oss. Vi ønsker å vise toppfotball, og i England er det eliteserie og FA-cup. Og det er den engelske fotballen som taper på at kampene ikke blir vist på riksdekkende fjernsyn, sier Johnsen til NTB.

Viasat har ennå ikke avgjort hvilke av de fire kanalene (TV3, Viasat1-3) som skal sende hvilke kamper.

- Vi har mange bein å stå på. Det blir en kabal som må legges, sier sportssjef Stian Aune Kleppo i Viasat/TV3. Han ønsker ikke å kommentere hva kanalen betalte for rettighetene.

I dag kommenterer Christian Ramberg, Roar Stokke og Thor Eggen kamper fast for kanalen. Aune Kleppo vil nå se på bemanningen for å se om det kan bli nødvendig å hente inn flere kommentatorer.

Kan Arne Scheie være en mann for dere?

- Arne er et NRK-ikon. Jeg vil ikke kommentere noe utover det, flirer Viasat-sjef.

SISTE TUR: </B> Inntil NRK sikrer seg rettighetene til tippekampen igjen, så må Arne Scheie finne på noe annet imens. Skihopp kanskje?