- Jeg er ikke stolt av dette

Sundgot beklager at han sendte LSK til finalen etter hands.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Stabæk 2-0. Tom Nordlie har klaget på marginer som har gått imot laget hans denne sesongen. I dag fikk de et lite plaster på såret.

En gavepakke av de sjeldne ble utdelt snaue tre måneder før jul. Laget er klar for cupfinale mot Haugesund etter å ha slått Stabæk hjemme, men må nok sende et takkekort til dommeren.

- Ja, det var hands, sier Tom Nordlie.

Situasjonen skjedde snaue fem minutter før pause - og avgjorde i realiteten oppgjøret.

- Kan ikke stoppe opp

Da Arild Sundgot ble spilt gjennom på sekstenmeteren etter 40 minutter så de aller fleste andre enn dommer Terje Hauge at spissen dro med seg ballen med armen før han satt ballen iskaldt i nettet.

- Jeg beklager. Hands er hands, og jeg er ikke stolt av det, sier Sundgot.

Stabæk-stopper Mike Kjølø mener at Sundgot burde stoppet opp før scoringen, for å signalisere at han dro med seg ballen på ulovlig vis.

SENDTE FUGLA TIL ULLEVAAL: Arild Sundgot scoret 2-0-målet til LSK, med god hjelp av hånda i forkant. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SENDTE FUGLA TIL ULLEVAAL: Arild Sundgot scoret 2-0-målet til LSK, med god hjelp av hånda i forkant. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Du kan ikke stoppe opp for slike ting hver gang det skjer i en kamp, svarer Sundgot.

Selv om han ikke er stolt av scoringen sin, er Sundgot veldig fornøyd med at LSK nå er klare for cupfinalen.

- Det føles fryktelig godt å gå videre.

- Synd dommerne ikke ser det

Jan Jönsson var misfornøyd med det hans egne gutter presterte på Åråsen, men også skuffet over andremålet til LSK.

- Det er synd at ingen i dommertrioen ser hva som skjer. Det var avgjørende, men samtidig var ikke vi raske nok i beina og hodet i 1. omgang, så jeg skal ikke skylde på handsen, sier Jönsson.

Jan Åge Fjørtoft fikk ikke med seg at det var hands, men det gikk ikke lang tid før han ble klar over det.

- Jeg så ikke situasjonen, men jeg er sønn av en dommer og det tikket raskt inn en tekstmelding fra far, sier Lillestrøm-manageren.

- Jeg er ikke stolt av dette

- En sesong består av mange sånne situasjoner, men vi skal ikke stå her og si haha og at nå var det vår tur. Vi må bare legge oss flate og si at det ikke skulle vært mål. Jeg er glad vi ikke vant 1-0 på den.

Fortjent ledelse

Det ga 2-0 til hjemmelaget, bare ett minutt etter at Veigar Pall Gunnarsson bommet på en sjanse han vanligvis setter i søvne. Spilt gjennom av Keller og Hauger vendte islendingen vakkert opp på femmeteren og skulle bare sette ballen til side for keeper Otto Fredrikson. Det klarte han ikke, og skuddet gikk rett på målvakten.

Men om doblingen av LSKs ledelse var kom under heldige omstendigheter, var det ingen som kunne klage på at hjemmelaget ledet.

De hadde allerede truet på dødball da Simen Brenne banket inn 1-0 etter ni minutter. Tre minutter tidligere hadde treverket stått i veien for midtstopper Frode Kippes heading, men da Brenne fikk ballen åtte meter skrått fra målet var det ingen tvil. Den tidligere Fredrikstad-spilleren klinket ballen inn via krysset, til vill jubel fra hjemmelaget.

Det satt standarden for en god førsteomgang, der begge lag ga alt i duellene, uten at spillet ble for oppstykket av den grunn. Både Gunnarsson og Sundgot var nære på å score på langskudd, men til pause endte det med tomålsledelse til hjemmelaget.

- Vi har vært bra, men Stabæk er et bra lag, så dette er ikke kjørt, sa Nordlie før andre omgang startet , og kampen om å møte Haugesund på Ullevaal fortsatte å levere varene.

Lukter cupgull

Begge lag var offensive og angrepsvillige. Det var likevel LSK som hadde grepet om kampen utover. De kom i bølger, og presset gjestene tilbake.

Gunnarsson pådro seg et gult kort som ville holdt ham ute av en finale, og kanskje var det derfor han manglet det lille ekstra, da han avsluttet tamt etter 70 minutter. Etter å ha vendt bort både Riise og Søgård så det ut til at han skulle redusere, men skuddet gikk lavt og rett på Fredrikson.

Lillestrøm skapte ikke de store sjansene, men så lenge løpene til Alanzinho og Tchoyi ikke bar frukter, trengte de heller ikke å ofre så mye.

Olivier Occean løp nesten gjennom åtte minutter før slutt, men keeper Knudsen kom på ballen.

De siste minuttene hadde et godt LSK-lag, anført av en meget bra Simen Brenne og en bunnsolid Frode Kippe, full kontroll. Sånt lukter det cupgull av for Fugla.

Samtidig fikk Kanarifuglene en revansje for serietapet som kastet dem ut av gullkampen på søndag. Da ble Kippe og Riise utvist, og sistnevnte var høyt oppe etter kveldens kamp.

- Dette er fantastisk deilig. Vi så at de ble slitne mot slutten sist, og bestemte oss for å gå ut i 100 og helvete.

GLISSENT: Rundt halvparten av setene på Åråsen var tomme. Det er for dårlig i en semifinale i NM.