BITTERT: Håvard Holmefjord Lorentzen falt i siste sving og ødela det norske lagtempolagets sjanser i Heerenveen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Kooren
BITTERT: Håvard Holmefjord Lorentzen falt i siste sving og ødela det norske lagtempolagets sjanser i Heerenveen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael KoorenVis mer

- Jeg er ikke sur på ham

Det norske lagtempolaget på vei mot toppløp da junioren falt siste sving.

Det norske lagtempolaget lå an til å gjøre et toppløp, men juniorløperen Håvard Holmefjord Lorentzens fall i siste sving ødela under verdenscupen på skøyter søndag.

Lorentzen (19), Håvard Bøkko (24) og Sverre Lunde Pedersen (19) ville sannsynligvis tatt annenplassen bak Nederland uten uhellet.

- Det er bittert, men heldigvis var det ikke VM. Det er bedre at jeg falt nå enn at det skjer i VM, sa Lorentzen til NTB.

- Jeg fikk et feilskjær i inngangen til svingen og kom i ubalanse, fortalte han.

Lagkameratene kom med noen trøstende ord til skøytetalentet etter løpet.

- Det var synd, men det er sånn som skjer. Det kunne like godt vært meg. Jeg er ikke sur på ham, sa Bøkko.

- Det er ekstra bittert når vi var så nær mål. Det var et bra løp, og vi lå an til å komme på seierspallen, mente Pedersen, som er klubbkamerat med Lorentzen i Fana.

- Mye dramatikk Den norske trioen kom seg til slutt i mål og endte på tiendeplass. Dermed fikk de med seg noen verdenscuppoeng. Norge har vunnet verdenscupen sammenlagt i lagtempo de to siste sesongene.

- Denne øvelsen har mye dramatikk, men det er ikke så gøy når det går ut over eget lag, sa landslagstrener Jarle Pedersen.

Russland, som gikk mot Norge i fjerde par, falt tidligere i løpet. Hjemmefavorittene Nederland gikk på 3.42,35 og vant foran Sør-Korea og Tyskland.

Vil gå lagtempo Bøkko-søsknene står utenfor forbundsgruppen etter at de valgte å gå for privatlaget Team CBA denne sesongen, men begge har sagt seg positive til å stille på lagtempo for Norge.

- Det er morsomt å gå lagtempo. Det er medaljer der også, sa Håvard Bøkko.

Lillesøsteren er enig.

- Jeg har lyst til å gå lagtempo, for jeg synes det er en morsom distanse, sa Hege Bøkko til NTB.

Sesongdebut Hun gikk søndagens lagtempo for kvinner sammen med Ida Njåtun og Mari Hemmer. Norge endte på sjetteplass med tiden 3.04,89.

Det var de norske jentenes første lagtempo for sesongen etter at de måtte stå over løpet under verdenscupåpningen på grunn av en lyskeskade hos Bøkko.

- Ikke det beste løpet vi har gått, men helt greit gjennomført, mente Hemmer.

Sist sesong ble de nummer tre i verdenscupen sammenlagt.

Canada vant kvinnenes løp på 3.00,01. Russland og Sør-Korea havnet på plassene bak.

(NTB)