- Jeg er ikke sur

Heidi Tjugum Mørk (29) strålte under håndballjentenes ballettforestilling.

Landslagskeeperen avviste dermed alle spekulasjoner om at hun ikke er i godt humør før EM, som starter til helgen. I dag ble hun nemlig møtt av avisoppslag som ikke akkurat ga inntrykk av at alt står bra til.

- Jeg hadde vært syk, og var rett og slett helt ferdig etter treningen. Jeg ble skuffet og såret da jeg så oppslaget. Det stemmer ikke i det hele tatt. Jeg er IKKE sur, slo Tjugum Mørk fast overfor NTB.

Da hadde hun akkurat gjort ferdig en ballettforestilling sammen med resten av håndballandslaget i Den Norske Opera i Oslo. Verken Heidi Tjugum Mørk eller noen av de andre spillerne så ut til å være drevne ballettdansere.

- Nei, jeg blir aldri noen ballerina. Vi er jo så utrolig stive alle sammen. Men det var veldig morsomt. Det er viktig med litt avkobling nå rett før mesterskapet, sa hun.

Det norske keeperhåpet begynner å glede seg skikkelig til EM.

- Jeg ser virkelig fram til å spille viktige kamper. Følelsen av å være tent begynner å komme for fullt, forteller hun.

Ikke minst gleder Tjugum Mørk, som nylig skrev under en toårskontrakt med Nordstrand, seg til å komme til Danmark - eller «hjem», som hun sier selv.

- Det var helt klart derfor jeg ble med på landslaget igjen. EM i Danmark var det siste jeg skulle gjøre, forklarer hun, og legger til at det utsagnet kanskje forandres litt med tiden.

- Vi får se. Når skal jeg jo spille for Nordstrand i to sesonger. Hvis jeg er god nok, spiller jeg gjerne mer for landslaget.

Tjugum Mørk har hatt sine dårlige kamper for Norge den siste tiden, men kan samtidig se tilbake på flere storkamper for Viborg i Danmark. Kanskje kan dansk jord få fart på henne igjen?

- Det blir så deilig å komme hjem. Jeg ser virkelig fram til at det starter nå. Og det kommer til å bli knalltøft fra første kamp. Akkurat det er jeg glad for. Det er godt at vi ikke har noen «soveputer», sier hun.

I morgen reiser håndballandslaget til Danmark med danskebåten. Mesterskapet innledes fredag med kamp mot Spania.

Bildetekst(er):

(Breddebilde)

<B>STRÅLTE:</B> Heidi Tjugum Mørk var i strålende humør da håndballjentene fremførte Nøtteknekkeren for pressen i Den Norske Opera i dag.