KALD: Louis Saha satte straffesparket midt i mål da han fikk sjansen til å øke Evertons ledelse til 2-0 like før pause. Det var en ledelse hjemmelaget aldri skulle gi fra seg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
KALD: Louis Saha satte straffesparket midt i mål da han fikk sjansen til å øke Evertons ledelse til 2-0 like før pause. Det var en ledelse hjemmelaget aldri skulle gi fra seg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Jeg er ikke tryllekunstner

Everton ga Mancini det første tilbakeslaget.

||| (Dagbladet): Everton - Manchester City 2-0.

Roberto Mancinis inntreden som manager i Manchester City så ut til å gi umiddelbar effekt for de lyseblå, som før møtet med Everton sto med fire strake seire under italieneren.

I dag ble de imidlertid kjempet helt ut av stilen av et hardtarbeidende hjemmelag, som er i ferd med å jobbe seg ut av en grusom periode med dårlig form.

- Jeg er ikke tryllekunstner, jeg er manager. Hardt arbeid vil gjøre oss bedre, og målet denne sesongen er å bli bedre kamp for kamp og se hvor vi ender i ligaen og i cupene, sier Roberto Mancini til klubbens hjemmesider.

- Jeg må gi komplimenter til Everton, de spilte bedre enn oss. Vi var ikke gode, fastslår italieneren.

Pienaar-frispark
Førstomgangen spesielt var Evertons, som anført av en aktiv Marouane Fellaini og en svært spilleglad Steven Pienaar rullet opp angrep etter angrep, og presset Manchester City tilbake.

Og etter 37 minutter kom den første belønningen. Ganske passende var det nevnte Pienaar som fant hullet i en veldig ustabil City-mur, og skrudde frisparket fra tjue meter akkurat så langt ned mot venstre stolperot at ellers strålende Shay Given ikke rakk fram til det.

City fikk en ny styver på overtid av første omgang.

Louis Sahas drakt sto som et seil ut fra de aktive armene til Micah Richards i det franskmannen krysset sekstenmeterlinja på vei inn i feltet, men det var en modig inngripen av assistentdommeren som vinket for regelbruddet.

- Straffen var streng, for gir du straffespark for trøyeholding burde det være 5, 6 eller 10 per kamp. Det var et avgjørende øyeblikk, for de fikk doblet ledelsen rett før pause, sier Roberto Mancini.

GOD: Steven Pienaar spilte en god kamp, og scoret det første målet for Everton.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
GOD: Steven Pienaar spilte en god kamp, og scoret det første målet for Everton.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Man kan også diskutere om forseelsen startet utenfor sekstenmeteren og om City skulle ha sluppet unna med frispark, men uansett er det tidvis forfriskende å se den ødeleggende trøyeholdinga bli slått ned på.

Louis Saha var kald fra straffemerket, og satte ballen midt i mål.

Holdt unna
Etter pause fikk bortelaget et naturlig overtak etter hvert som omgangen skred fram, men det var først da Shaun Wright-Phillips kom inn for Robinho, som kuriøst nok hadde erstattet Roque Santa Cruz tidlig i kampen, at overtaket førte til spredte gode sjanser.

- Han (Robinho) er en god spiller og behandles som alle andre. Han må jobbe hardt og forbedre seg. Byttet var taktisk. Jeg hadde fire angripere på banen med Robinho, Bellamy, Tevez og Benjani, og da jeg ville sette inn Shaun Wright-Phillips måtte jeg ta noen av. Det var Robinho, sier Roberto Mancini.

Men mål ble det uansett ikke.

Everton var i rettferdighetens navn nærmere scoring mot slutten, da både Marouane Fellaini og Tim Cahill traff tverrliggeren over Shay Given.

2-0 ble resultatet i Roberto Mancinis første tap, italienerens første smak av de grå dagene på jobben i Premier League.