«Jeg er ikke vant til annet enn 7.plasser»

RAMSAU (Dagbladet): Odd-Bjørn Hjelmeset var mest kjent som ekssamboeren til Bente Martinsen. Men det var før gårsdagens VM-bronse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg fikk ikke endelig beskjed om at jeg skulle gå før søndag kveld. Inntil da hadde jeg slappet av, spist potetgull og drukket cola. Fin oppladning til en flott dag, sier Hjelmeset.

Han fikk sjansen da en magesjuk Frode Estil måtte melde pass.

Og Odd-Bjørn grep sjansen som en mester.

Bronseløpet hans i går var både VM-debut og gjennombrudd på en gang. På tide, mener han.

- Jeg er 27 år og er ikke vant til annet enn sjuendeplasser.
Sjuendeplasser gir som kjent verken heder, ære eller penger.

Jobbe

- For et par år siden lurte jeg litt på om jeg skulle skaffe meg en jobb ved siden av skigåingen, slik at jeg ikke skulle bli helt raka fant.

Han valgte å fortsette. Og angrer ikke et sekund.
- Men jeg blir ikke rik nå heller.

- Men kanskje en VM-bronse kan hjelpe litt når jeg skal skrive nye kontrakter. Jeg får snakke litt med Bjørn Dæhlie og få noen råd om hvordan man gjør sånne ting.

Bruddet

Odd-Bjørn Hjelmeset og gårsdagens verdensmester Bente Martinsen bodde sammen en del år, og bygde også hus sammen, før forholdet tok slutt i fjor. Etter bruddet flyttet Odd-Bjørn hjem til Thomas Alsgaard, hvor han har campert helt til det siste.

- Men nå har jeg fått meg leilighet på Lillehammer. Jeg fikk brukt den ei uke før jeg dro til VM. Flott sted med flotte skimuligheter, sier Odd-Bjørn.

Om forholdet til Bente Martinsen sier han følgende:

- Vi er gode venner, veldig gode venner. Ellers hadde det vært vanskelig å være så mye sammen som vi er når vi reiser rundt på skirenn.

Så fikk da også verdensmester Martinsen en hjertelig gullklem fra bronsevinner Hjelmeset da de traff hverandre etter rennene i går ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer