Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke veldig glad i RBK, men dette var deilig

Daniel Berg Hestad jubler for erkerivalen.

GLEDENS DAG FOR NORSK FOTBALL: Daniel Berg Hestad (i forgrunnen) synes det var godt å vise folk hjemme at norsk fotball fortsatt kan. Her feirer Molde 1-0-målet mot Heerenveen i går. Kampen endte med 2-1-seier til serielederen fra Norge. Foto:  EPA/JERRY LAMPEN
GLEDENS DAG FOR NORSK FOTBALL: Daniel Berg Hestad (i forgrunnen) synes det var godt å vise folk hjemme at norsk fotball fortsatt kan. Her feirer Molde 1-0-målet mot Heerenveen i går. Kampen endte med 2-1-seier til serielederen fra Norge. Foto: EPA/JERRY LAMPEN Vis mer

Heerenveen - Molde 1-2, 1-4 sammenlagt.

HEERENVEEN (Dagbladet): En gang var forholdet mellom Rosenborg og Molde iskaldt.

Fortsatt er det nok gnisninger, i hvert fall for Molde-veteran Daniel Berg Hestad, men rivaliseringen begrenser seg til Tippeligaen.

I europeisk sammenheng er Molde-kapteinen faktisk å regne som Rosenborg-tilhenger. Derfor ble han glad da han hørte at trønderne slår følge inn i gruppespillet i Europa League.

-  Det er veldig viktig å vise at norsk fotball fortsatt kan. Jeg forsto at Rosenborg også gikk videre, og det er artig for norsk fotball. Jeg håper folk synes det er bra at vi viser oss litt fram i Europa, sier han til Dagbladet.

GLAD FOR ROSENBORG-SEIER: Det er ikke ofte Molde-kaptein Daniel Berg Hestad koser seg med en Rosenborg-seier, men i internasjonal sammenheng er det annerledes. Trønderne slo følge til gruppespillet i Europa League med 2-1-seier over polske Legia Warszawa. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GLAD FOR ROSENBORG-SEIER: Det er ikke ofte Molde-kaptein Daniel Berg Hestad koser seg med en Rosenborg-seier, men i internasjonal sammenheng er det annerledes. Trønderne slo følge til gruppespillet i Europa League med 2-1-seier over polske Legia Warszawa. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Så nå er du blitt glad i RBK?

- Jeg må innrømme at jeg håper alle de norske gjør det bra. Såpass patriotiske må vi være. Det har vært nok negativt om Tippeligaen en stund nå. Vi er ikke veldig glade i Rosenborg, men det er deilig at norsk fotball gjør det bra, sier Berg Hestad.

Molde og RBK kjemper begge om seriegullet, men Ole Gunnar Solskjær sier han er likegyldig til at trønderne nå må gjennom det samme, harde kampprogrammet som dem selv.

- Skal jeg være helt ærlig, så bryr jeg meg ikke om hva Rosenborg gjør, sier han.

- Sa jeg at vi ikke kan slå Liverpool?
Molde har en klar ambisjon om å nå Champions League neste år, og i så måte kan det være nyttig om Rosenborg gjør det bra. Norges plassering på UEFA-rankingen for klubblag er nemlig med på å avgjøre seedingsnivå - og dermed skyter man seg selv i foten ved å håpe at nasjonale konkurrenter dummer seg ut.

Solskjær var rask med å si Liverpool da han ble spurt om en ønskemotstander i gruppespillet. Trekningen skjer i Monaco klokka 13 i dag, omtrent samtidig som Molde setter seg på flyet i retning Bergen, der de møter Brann på søndag.

Når Dagbladet spør Molde-manageren om det ikke er vel så greit å håpe på mindre glamorøs, men mer overkommelig motstand, svarer han slik:
 
- Vi kommer til å møte et topplag. Selvfølgelig vil jeg ha bekreftelser på at vi er et godt lag selv, og det viktige i Europa League er å vinne kamper. Vi vil ha lag vi kan slå også. Men jeg sa ikke at vi ikke kan slå Liverpool, gjorde jeg vel?

Midtstopper Vegard Forren er supporter av Manchester United, og vil i likhet med Solskjær gjerne møte Liverpool.

Ingen kasteball
Daniel Berg Hestad håper derimot på et annet engelsk lag.

- Jeg vil ha Tottenham. Jeg var veldig glad i dem på 80-tallet, med Chris Waddle og Glenn Hoddle. Det var spesielt for meg. En perfekt gruppe for meg består av ett lag med stort navn, og to litt overkommelige lag, sier han.

Uansett blir ikke Molde noen kasteball i Europa League. Det garanterer Ole Gunnar Solskjær.

- Vi kommer til å bite godt fra oss. Vi kommer i hvert fall ikke til å tape seks kamper!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media