- Jeg er ikke veldig glad

BRUSSEL (Dagbladet): Belgia- Norge 2- 2. - Det er godt å reise hjem uten tap, sier Drillo. - Det betyr veldig mye for moralen vår. Men som vanlig er jeg ikke veldig glad. Vi har nemlig mye å gå på.

Keeperspørsmålet er derimot ingen hyggelig håndbagasje på dagens hjemtur til Oslo. Og sjøl om Drillo ikke ville ta tak i det går kveld, så syntes det på ham. For Drillo vet, uten å ha sett en eneste video-meter, at Thomas Gill ikke sto til eksamen.

Og da han prøvde seg med et «bra, Thomas» på veien inn i garderoben, fikk han beskjed om det også.

Thomas Gill svarte Drillo på en måte som forklarer hvordan Duisburg-keeperen hadde det. Det var nemlig ikke et snev av dannelse i retur-kommentaren. Og da Belgias andre scoring ble tatt opp i garderoben, la Gill skylda på seg sjøl.

- Det var vanskelig å se fra benken, så jeg spurte Thomas, sier Drillo.

- Han svarte at han skulle vært ute og plukket overlegget.

Men hva betyr så det med tanke på Danmark-kampen om fire uker? Og ikke minst;

Hva betyr det for VM-drømmen til Thomas Gill?

- Jeg vil ikke si noe om det nå, sier Drillo. - En sånn avgørelse er håpløs å ta rett etter en kamp.

Over og ut med 4- 4- 2

Mye enklere er det å snakke om 4- 5- 1 kontra 4- 4- 2. Da Drillos la om i pausen, ble nemlig nasjonens fotballag plutselig veldig sårbare.

- Vi er defensivt tryggere i 4- 5- 1, sier Drillo. Det betyr i klartekst at varianten med to spisser ikke er noe alternativ i VM. Og enda sikrere blir en når Drillo følger opp med følgende;

- Hadde det vært veldig viktig for oss å vinne kampen, så hadde vi ikke lagt om.

- Jeg er ikke sikker på om vi taper noe offensivt heller, fortsetter Drillo. - Det som derimot er helt sikkert, er at vi ikke hang med defensivt. I første omgang hadde vi bra tak på det, men etter pause ble det problemer.

- Og Belgias andre scoring var et veldig uvant baklengsmål.

Scorer på bestilling

Men heldigvis - Drillos tåler baklengsmål. Og enda bedre; De scorer akkurat det som trengs for ikke å tape. I går utliknet Vidar Riseth til 1-1, mens Ole Gunnar Solskjær slapp unna en godt luktende offside før han slo inn 2- 2. Enkelt og greit.

- Det er veldig mye vilje og mot i laget, sier Drillo. - Sjøl om det er mye å hente både på spillesida og spillersida, er jeg godt fornøyd med akkurat det.

Videomaskinen på Norges Idrettshøyskole vil bli veldig viktig i forhold til Danmark-troppen. Men - Drillo vil ikke være med på å kalle det han nå driver med for eksperimentering.

- Jeg har ledet Norge i 81 kamper og har aldri stilt med det samme laget. Hvis det å bytte ut noen spillere skal kalles eksperimentering, så betyr det at hele karrieren min har vært akkurat det - eksperimentering.

Truet med dusjen

Mot slutten - da Belgia løp oss i filler - ropte Drillo «i dusjen» til flere av spillerne. Der og da var han veldig misfornøyd.

- Det var litt Hawaii-fotball i perioder. Det liker jeg ikke. Og jeg har til og med vært på Hawaii. Det var ikke noe koselig engang.

- Men hva var koselig da?

- Jevnheten i målsjanser var positivt. Hadde Belgia skapt like mange sjanser som Frankrike (11), ville jeg blitt veldig skuffet. Men seks målsjanser til dem er ikke så verst. Og så er det positivt at vi har folk med fart framover.

Vidar Riseth er det ferskeste tilskuddet, og han kommer til VM. Drillos ros i går kveld kan ikke bety noe annet.

- Han har stor entusiasme og vilje. Og Vidar har spilt - og kan spille - overalt. Det eneste han ikke har gjort er å stå i mål.

Men - så stort er ikke keeperproblemet.

UNNVIKENDE: Keeperproblemet opptar hele Norge etter kampen mot Belgia i går. Men det vil ikke Drillo si noe om.